Gubás Gabi sminkdivatot teremt

Gubás Gabi legendás történelmi alakot kelt életre a kaposvári Csiky Gergely Színház 56 06őrült lélek vert hadak című előadásában.


Véresre sminkel a színésznő

Gubás Gabi legendás történelmi alakot kelt életre a kaposvári Csiky Gergely Színház 56 06/őrült lélek vert hadak című előadásában. A színésznő Tóth Ilona bőrébe bújik, aki 1956-ban fekete angyalként írta be magát a történelembe. Az előadás tocsog a művérben, és mert a medika, akit Gubás Gabi kelt életre, holtfáradt a soknapi alváshiánytól és csak a koffein injekciók tartják ébren, a színésznőnek speciális, démoni sminket kell használnia. De akad, akit ez nem elriaszt, hanem a követőjévé válik...



A fekete angyal

"Megrázó és egyben morbid történet az övé. Ilona egy fiatal medika volt, aki emberfeletti munkával látta el az ötvenhatos sérülteket. Jópár napja nem evett, kollégáival együtt koffein injekciókon élt, amikor betévedt a kórházba egy férfi, akit ÁVH-s besúgónak hittek. A férfi pénztárcájából kikandikáló egyenruhás kép indította el a lavinát, amelyről később kiderül, hogy viccből készült csupán. Az ítélet azonban megszületik, a férfit meg kell ölni. A nő, aki gyógyításra adta fejét, a forradalom hevében gyilkolni próbál. Kíméletesen, de hatékonyan." - meséli Gubás Gabi. 

"Elképesztő halálskálát mutatunk be az előadásban. Elsőként tarkón szúrom az áldozatot, majd pedig sebbenzin injekciót adagolok a testébe. Mivel valódi tűvel és késekkel dolgozunk, nem színházi kellékekkel, nagyon féltem, hogy megszúrom valamelyik kollégámat. Ezért hungarocellt tettünk a legtöbb sebesülésre, abba döföm a tűt."

Művér és valódi vészhelyzet

Az előadáson rengeteg művér kerül felhasználásra. "Mivel a jelentben fél órán át műtünk és gyilkolunk, térdig gázolunk a vérben. Néhány alkalommal az első sorban ülő nézők is kaptak a vérfröccsből."

„Egyszer aztán bekövetkezett az, amitől az egész próbaidőszak alatt féltem: megszúrtam egy kollegámat. Szerepem szerint én adom meg a kegyelemdöfést az agyonkínzott embernek: szíven szúrom egy késsel. Nem színházi kést használunk, aminek automatikusan a tokba süllyed az éle, így a jelenet nagyon veszélyes. A kezemen lévő kötés valahogy félrecsúszott...  Megszúrtam a kollegámat, rögtön éreztem. Bár a szúrás nyomot hagyott, szerencsére nem történt semmi komoly. Azóta azonban egy vastag bőrlap lapul a jelmeze alatt, abba szúrom a kést.

Speciális előadáshoz speciális smink

  "Mivel szerepem szerint napok óta nem eszem, ideges és totálisan kimerült vagyok, a sminket is ehhez kellett alakítani.  Piros szemceruzával húzom ki a szemem, ami furcsa, démoni külsőt kölcsönöz. Egy alkalommal nagyon siettem előadás után, így nem volt időm a sminket lemosni. Beszaladtam egy boltba, ahol az eladólány bátortalanul megkérdezte, hogy milyen árnyalatot használok, mert neki nagyon bejön, kipróbálná szívesen. Elárultam neki a titkot és azóta állítólag rendszeresen használja" - meséli Gubás Gabi nevetve.

Forrás: Stern Éva


Írta: Darnyik Szilvia , Dátum: 2007-03-22






ALMAF