Mobilfilm Fesztivál lesz a Művészetek Völgyében (július 28-tól augusztus 6-ig)

Egyre többen fedezik fel a mobiltelefonokban rejlő lehetőségeket, s avatják készülékeiket hétköznapi kommunikációs használati tárgyból multimédiás alkotóeszközzé.


mobilMobilozd le a hazai divatot! 

Egyre többen fedezik fel a mobiltelefonokban rejlő lehetőségeket, s avatják készülékeiket hétköznapi kommunikációs használati tárgyból multimédiás alkotóeszközzé. A kereskedelmi tévék híradóiban többször láthattunk már mobillal rögzített bejátszást, 2004-ben Chicagóban, 2005-ben Párizsban és 2006 januárjában Lisszabonban külön fesztivált is szerveztek az ilyen alkotásoknak, Aryan Kaganof dél-afrikai rendező pedig már játékfilmet is forgatott maroktelefonjával. És most kedves Trendkövető, itt az idő és alkalom, hogy mobilt ragadj, és 2006. augusztus 4-ig leforgasd a mobilfilmed saját kollekciódról, esetleg fodrászodról munka közben, vagy egy divatbemutatóról. De forgathatsz klippet kedvenc divatmagazinodról is... A fesztiválra két témakörben lehet filmeket nevezni július 15-től: a Művészetek Völgye Fesztivál alatt készített film, valamint bármely szabadon választott témában készített film. (Utóbbi kategóriát javaslom a Trendkövetőknek - a szerk.)

Az új vizuális kifejezési forma idén idehaza is végképp teret nyerhet: nyáron a Művészetek Völgyében fesztivált is rendeznek a mobilkészülékekkel készített filmek és alkotóik, valamint a téma iránt érdeklődők számára. A Nokia Mobiltelefon Filmfesztivál Monostorapátiban lesz a felújított Művelődési Házban.

 

Az alkotások műfaj szerinti besorolása: filmetűd, kisjátékfilm, dokumentumfilm, blog, montázs, riport, lomográfia, klip, egyéb.

 

A nevezés 2009. július 15-től indul. 

A pályaműveket a www.mobilfilmfesztival.hu oldalra folyamatosan lehet feltölteni. 

A mobilfilmek maximális mérete 20 MB lehet. 

A leadási határidő 2006. augusztus 4. (péntek) 20 óra.

 

A filmeket beküldők közül a legjobbak a szakmai zsűri és a közönség díjait nyerik. A szakmai zsűriben többek között helyet foglal: Sándor Pál, Rudolf Péter és Szőke András.

 

Az eredményhirdetés és a díjkiosztó 2006. augusztus 5-én (szombat) 18 órakor lesz Monostorapátiban a Művelődési Házban.

További cikkek a témában:

Filmezz a mobiloddal!


Írta: Ilze , Dátum: 2006-07-12


ALMAF