Lékó Tamás, a HazaiDivat.hu divatfotósa az Arany 10-ben állítja ki fotóit

A HazaiDivat.hu divatfotósai közül a sakknagymester öccse, Lékó Tamás az, akinek objektíve nem csak modellekre, de táncosokra is vadászik.


TáncDivatos táncok

A HazaiDivat.hu divatfotósai közül a sakknagymester öccse, Lékó Tamás az, akinek objektíve nem csak modellekre, de táncosokra is vadászik. A budapesti Arany 10 művházban táncosokról készült pillanatképeiből nyílt kiállítás 2005. május 20-án. Tamás évek óta járja Budapest és New York modellügynökségeit, divatbemutatóit, szenvedélye a divatfotózás. De egy szenvedély nem szenvedély, kell mellé más, ez pedig a táncfotózás. Hogy miért éppen a tánc? Mert mozgás, mert szenvedély, mert ritmus, mert maga az élet.Egyszer azt mesélte, hogy a New York-i koncertélményein tapasztalt lenyűgöző színpadkép és performansz élményei óta szürkének érezi a hazai zeneipar produkcióit. Ezért ma már ritkán hódol egykori szenvedélyének, a koncertfotózásnak. Azt mondja, ha itthon fotóz, akkor a koncertek helyett van a tánc.

A hazai tánc ugyanis – bár ez a műfaj is azok közé tartozik, amelyek nem lehetnek próféták saját hazájukban – világszínvonalú, a külföldi szakma és közönség által elismert produkciókra képes. Ezeket fotózza Tamás, ha épp nem valamelyik divatbemutatón kattingat, hogy a Hazai Divat olvasóit tudósítsa a legfrissebb hazai divateseményekről.  

A fotókiállítás 2005. július 1-ig tekinthető meg az Arany 10 Művelődési Központ (Bp. V. Arany János utca 10.) első emeletén, az Előtér Galérián.


Írta: HazaiDivat.hu , Dátum: 2005-05-21


ALMAF