Jankó Zsolt Manó testfestés performance a Sziget 2006-on (augusztus 10.)

A meztelen keblekre gyűlik a nép - jól tudja ezt Jankó Zsolt ’Manó’ is, aki testfestés performance-ának központi témájul az erotikát választotta


Festett keblek

A meztelen keblekre gyűlik a nép - jól tudja ezt Jankó Zsolt ’Manó’ is, aki testfestés performance-ának központi témájul az erotikát választotta fedetlen keblű modell-lánnyal, és félmeztelen legénnyel a főszerepben. A Sziget 2006 közönsége pedig vette az adást... A Sziget divathelyszíne új helyre került: a hátsó traktusból átkerült a Sziget egyik ’főutcájára’, néhány lépésre a Nagyszínpad felé vezető, karaoke színpaddal és akadálypályával övezett úttól. Így a vándorló tömeg, ha oldalra fordítja arcát, könnyedén kedvet kaphat némi trendkövetéshez. Így aztán a festett testeket ötszázas tömeg vizslatta. 



A festett testű lények feleveztő köre után atléta termetű, alulöltözött fiú sétált a kifutó végére, nyakában egy alulöltözöt lánnyal. A lány keblét testfestés fedte, kezeit bilincs szorította gúzsba, így vonaglott az élőben húzott - hegedű, csörgődob - talpalávalóra. Az alatta álló fiú mindezt rezzenéstelen arccal tűrte.

Aztán megjelent a tesfestő maga, és kezeiben ecsettel és festékesbödönnel alkotni kezdett ríltájmban. A korintoszi oszlopot alakító ifjú hasára vörös szív került, majd Manó a pár mindkét tagjára fehér festékfröccsöt pingált, - melynek látványa az adott kontextusban ondóváladékra emlékezetetett.

Villogtak a vakuk, süvítettek a füttyök: gyerek, kutya, meztelen nő minidig siker...


Írta: Darnyik Szilvia , Dátum: 2006-08-11






ALMAF