WAMP 2006. október (október 1.)

Nyár közepétől minden hónap elején WAMP, azaz WAsárnapi MűvészPiac várja azokat, akik valamilyen különleges, iparművész által...


WAMPCipzártáska, lyukkesztyű

Nyár közepétől minden hónap elején WAMP, azaz WAsárnapi MűvészPiac várja azokat, akik valamilyen különleges, iparművész által tervezett darabbal szeretnék feldobni a ruhatárukat. Az ötlet kitalálói - divattervezők egy közgazdásszal kiegészülve -, egy Londonban és New Yorkban már régóta jól működő árusítási formát szeretnének meghonosítani, amikoris a tervezők, kézművesek, iparművészek közvetlenül találkozhatnak az egyedi darabokra vágyó közönséggel. A név egyrészt mozaikszó -  WAsárnapi MűvészPiac -, másrészt utal rá, hogy a vamp, az egy olyan nő, aki nem riad vissza egy kis feltűnéstől. A piacolás feltétele, hogy az eladásra szánt portéka fiatalos, lendületes, innovativ és igényes legyen. A szervezők, Mátrai Krisztina és Matheidesz Réka e szempontok alapján hívják meg a vásárra a jelentkezőket.



WAMPA vásár Budapesten, a volt Erzsébet téri buszpályaudvar előtt kapott helyet a főváros és a Gödör Klub jóvoltából. A szervezők egységes asztalokat biztosítanak WAMP feliratos terítővel, és van próbafülke is. Az októberi piacra már kétszerannyi eladó érkezett, mint a kezdésnél, és nagy az érdeklődők, vásárlók száma is. A piac a téli hónapokra fedél alá költözik: novembertől a Jövő Házában (ex-Millenáris) keressük.

WAMPS hogy mi minden kapható a dizájnpiacon?  Leginkább ruha, ékszer és kiegészítő, de van lakástextil és dísztárgy is. A WAMP asztalnál mindenféle vampos cuccot vehetünk pólótól a kulcstartóig, vagy akár WAMP mignont, ami nem annyira maradandó, mint inkább finom.

Ruhában a selyem- és merinószálakból nemezelt textíliából készült kiegészítőktől a romantikus topig, a hungarocell golyókkal megtöltött  duplafalú organza táskától, a városi camouflage ruhákig széles a paletta. Ékszerben van finoman fűzött gyöngy, rusztikus ezüst ékszer, ghánai gyöngyök, de akár az ipari jellegű, csavarból, rugóból, sodronyból készült fülbevaló, gyűrű is a miénk lehet. Aztán ott van még a cipzárból varrt táska, a csupalyuk  gyapjúkesztyű, a jópofa lila kalap, az újrahasznosított ponyvából készült szatyor, meg a nyomott mintás szoknya a budapesti házakkal. Csupa olyan darab, ami nem jön ötpercenként szembe az utcán. Csak ki kell ugrani érte a piacra.


Írta: Földi Klára , Dátum: 2006-10-05






ALMAF