Születésnapi divatbemutatók a Mammutban (október 5-8.)

Ha szeretnéd látni, hogyan vonulnak a Mammutban kapható ruhák, akkor látogass el a 2006. október 5-8-i hétvégén a bevásárlóközpontban zajló születésnapi programsorozatra.


Mammut születésnap 2006Cirkusz a divatbemutatón

Ha szeretnéd látni, hogyan vonulnak a Mammutban kapható ruhák, akkor látogass el  a 2006. október 5-8-i hétvégén a bevásárlóközpontban zajló születésnapi programsorozatra. Hogy kinek a születésnapja? Hát a 2006-ban nyolcéves Mammut II-é. A modellek profik, a táncosok szintén, a két tour között szaltozó akrobaták nem kevésbé. Az eklektika valahogy mégsem áll össze renddé, de még alakulhat. A tegnapelőtt estémet a Mammutban fejeztem be, a Divatolimpiáról mentem át oda, talán ez volt a baj. A kontraszt. Merthogy az nagy volt ám az iparművészek által tervezett, gondosan kivitelezett ruhaköltemények, meg a konfekció között. Pedig világmárkák vonultak. Ott voltak személyes kedvenceim, a Persona és a Signora, de fellépett Replay, Retro Jeans, Nike is. Díszes társaság, és mégis... Mégsem jött át az érzés.



Aztán gyanakodni kezdtem. Az ÁRKÁD-beli konfekcióvonulás rendszeresen esztétikai örömöt ad. Elvégre a tömegmárkákból is összeállítható igényesen trendkövető öltözet... Akkor? Akkor talán a modellekben van a hiba... - villant be, és hát igen, nem vonult a kifutón a hazai modellvilág krémje, sőt, akadt egy-két olyan fellépő, akit csak háromheti diéta után engednék kifutóra - akkor is csak talán -, de azért voltak ígéretes névtelenek, és két ’nagyöreg’ (bocs) profi is: Jóna Anita és .

Aztán amikor másodszorra perdült be az akrobatasrác dzsiggelős zenére, akkor jöttem rá, hogy a ritmusvesztés a fő ok: alig veszem fel a divatbemutató ütemét, máris egy cirkuszban találom magam, ahol szájtátva figyelem, mikre képes az emberi test. Aztán megint ruhavonulás, popdalra. Folyton kizökkentenek.

  És ha már a ritmusnál tartunk... A színpadi tánc kényes dolog: ami menő a diszkóban, az nem biztos, hogy jól mutat a színpadon. A kicsit elnagyolt mozdulatokat az emelvény felnagyítja, és ezáltal a produkció veszít a feszességéből. Talán ez volt az oka, annak hogy a táncprodukciók sem hozták az elvárható a lendületet.

A bemutató másik gyengéje a styling volt. Hogy az mi az? Hát, ez az... A stylist-tól függ, hogy az Art’z Modell mit mutat magából ízelítőül, hogy az Etam fehérneműit szexisnek, vagy játékosnak látom-e. Ugyanis a stylist választ és összeállít. Ruhához kalapot, cipőhöz táskát. Ha pedig rosszul dönt, akkor a legjobb márka is látszódhat hót-unalomnak a kétpercnyi kifutón töltött ideje alatt.

Persze, még egyszer hangsúlyozom: nagy volt a kontraszt. Ha tudsz, te menj friss szemmel a Mammut II-be szombaton 16.00-ra, vagy 18.30-ra. Mehetsz vasárnap is, amikor is 16.00-tól utoljára vonulnak a modellek a budai bevásárlóközpont földszintjén. És higgy a saját szemednek!

Fotók a Mammut szülinapi divatbemutatójáról - 2006-10-05


Írta: Darnyik Szilvia , Dátum: 2006-10-07






ALMAF