Nyak – ékek

Tollak, gyöngyök varázslatos kavalkádja egy szálra fűzve. Mi az? Nyakék – ahogy Sárossy Zsuzsanna ékszerkészítő iparművész álmodja.


Sárossy Zsuzsa ékszerkészítő kiállítása - 2005-05-03Sárossy Zsuzsanna ékszerkészítő iparművész kiállításaTollak, gyöngyök varázslatos kavalkádja egy szálra fűzve. Mi az? Nyakék – ahogy Sárossy Zsuzsanna ékszerkészítő iparművész álmodja.

A Trend2 Divatművészeti Galéria ez év május 2.-án nyílt Budaőrsön azzal a céllal, hogy fiatal iparművészeknek adjon bemutatkozási lehetőséget. A szervezők tervei szerint minden hónap első hétfőjén új alkotó mutatkozhat be a nagyközönségnek.

Az első bemutatkozó, Sárossy Zsuzsanna 2003-ban diplomázott a Magyar Iparművészeti Egyetem bőrtárgy tervező szakán. Sok éven át kísérletezett fémmel, fával, üveggyönggyel, míg végül fél évvel ezelőtt rátalált az üvegtervező iparművész Grünfelder Juditra. Azóta üvegből álmodja formába ékszereinek gyöngy-alakjait.

’Bár a tervezésénél számomra a használhatóság mindig elsődleges szempont, vannak esetek, amikor nem mindennapos viselethez készítek nyakékeket, tehát a kivitelezendő tárgynál el lehet rugaszkodni a hétköznapi eszközöktől és formáktól. Ilyen eset az, amikor egy-egy különleges ruha kiegészítőjévé avanzsál egy-egy ékszer, és ilyen az is, amikor az ékszer a domináns, az hordozza a témát, az öltözék, pedig ilyen módon kiegészít.’  - fogalmazott a művész.

A kiállításon a hétköznapi és az extrém ékszerek is képviseltették magukat.

Fotók Sárossy Zsuzsanna ékszerkészítő kiállításáról - Trend2, 2005-05-02 

  Forrás: Trend2 Divatművészeti Galéria
Írta: Laura , Dátum: 2005-05-03


ALMAF