Divatbemutató családias hangulatban

Meleg nyári este van. A budapesti múzeumok kapui egész éjjel nyitva állnak a látogatók előtt.


Bodza és Stigma divatbemutató a Textilmúzeumban, a Múzeumok éjszakáján (június 25.)

Meleg nyári este van. A budapesti múzeumok kapui egész éjjel nyitva állnak a látogatók előtt. Zajlik a kulturális tömegvándorlás. A Textilmúzeumban a zokniké és harisnyáké a főszerep, de Bodza és Stigma modelljein azért más is van...Az óbudai Textilmúzeum kertjében mécsesek teremtenek meghitt hangulatot. Házigazdáink grillezett húsokkal és ragulevessel kínálnak. A hangulat családias. Jöhet a divat.

A 2005-ben és 2004-ben végzett iparművészek Bodza és Stigma néven csoportba rendeződtek. Kollekcióik bemutatását ezen az estén csak részben bízták modellekre, néhány darabot táncművészetisek mutatnak be.

A felvonuló ruhák lengék és ledérek, de hát ilyen nagy melegben kinek van kedve sűrű szövésű textilekhez? Az áttetsző blúzok pasztell színűek és fodrokban bővelkedők. Légies elegancia.

A kollekció másik fele enyhén ufós. Olyan ufó ruhatára ez, aki egyszerre kedveli a praktikumot és az eleganciát. Izgalmas és szokatlan anyagkombinációk, élénk, életteli színek. Egyedi és mégsem hivalkodó darabok.

Fotósunk nagy mázlijára a divatbemutatót többször is megismétlik az este folyamán, így az eleinte szégyellős, szemlesütve járó modellek második nekifutásra már kedves ismerősként mosolyognak az objektívjébe.

Két bemutató közt megtanulunk zoknik kötni egy zoknikötő mestertől, és eszünk, iszunk, jót mulatunk. Később meglátogatunk még néhány neves, nagy múzeumot, de a Textilmúzeum családias légkörét egyik sem tudja felülmúlni.


Írta: Ilze , Dátum: 2005-06-26


ALMAF