Divattervezőverseny a Savaria Karneválon

Az idei nyáron a Szombathely Savaria Történelmi Karnevál nem csak szórakoztat, de tehetségeket is keres.


Savaria Karnevál 2004Szombathely Savaria Történelmi Karnevál 2005 (augusztus 25-28.)

Az idei nyáron a Szombathely Savaria Történelmi Karnevál nem csak szórakoztat, de tehetségeket is keres. Hazai és külföldi divattervezőknek és jelölteknek ad lehetőséget arra, hogy összemérjék tudásukat és közszemlére bocsássák kreativitásuk eredményét.

A szervezők úgy látták jónak, hogy a divattervezők versenye is illeszkedjék a karnevál történelmi hangulatához. Ezért kreációikat a római kor szellemében kell megálmodniuk a versengő tervezőknek.

A következő nevezési kategóriák közül választhatnak a jelentkezők:

1. Római kori viseletek - római családmodell
2. Napjaink divatos viselete római kori motívumokkal díszítve
3. Római kori hajviseletek



A versenyre tervekkel, divatrajzokkal jelentkezhetnek a bátor vállalkozók, akiknek beérkező munkái előzsűrin mennek át. A döntnökök elbírálják a látványt és a kivitelezést, megvizsgálják hogy  megfelelő-e az anyagválasztás, és hogy a kreáció jól feldolgozza-e a megadott témát. A legjobbak továbbjutnak a budapesti, júliusi elődöntőbe, amelyet egy kiállítás követ az elődöntős kreációkból.

A verseny döntője augusztus 28-án, Szombathelyen lesz, a Savaria Történelmi Karnevál keretein belül. A díjazott ruhák a döntőt követően egy hétig kiállításon vesznek részt.


Írta: Laura , Dátum: 2005-05-16






ALMAF