ÁRKÁD 2006 Ősz Divathét (szeptember 29-től október 8-ig)

Tinilányok lelkes sikolyától volt hangos a budapesti ÁRKÁD aulája 2006. október 7-én, 18.00 órától.


Árkád Őszi Divathét 2006Divatbemutató mindenkinek szuperlatívuszokban

Tinilányok lelkes sikolyától volt hangos a budapesti ÁRKÁD aulája 2006. október 7-én, 18.00 órától. A rajongás tárgyai azok a modellek és táncosok voltak, akik az immáron hagyományos ÁRKÁD Divathét rendezvényen mutatták be a bevásárlóközpontban található márkák 2006/07 Ősz/Téli kollekcióit. A zajos sikernek pedig minden alapja megvolt: a kifutón vonult a hazai modellvilág krémje és néhány ígéretes, kezdő tehetség, a stylingba nem lehetett belekötni, a zene (többségében Madonna) vitt magával, a táncosok emberfeletti energiát görgettek a színpadon, a fény- és hangtechnika ördöge mélyen aludt. Azt hiszem, ezt hívják úgy, hogy világszínvonal. Ha Epres Panni (Náray Tamás vezető modellje) igent mond egy divatbemutatón való részvételre, akkor az nem lehet kispályás rendezvény. Márpedig Panni mostmár visszatérőnek számít az ÁRKÁD kifutóján (talán épp a zártkörű bemutatókhoz szokott magyar modellek számára szokatlan sikolyok miatt is?). Ahogy visszatérő az Ukrajnából származó Ganna is, akit a szakma a Fashion Awards Hungary 2006 díjátadón ’Az Év Modelljé’-nek jelölt (a díjazott egyébként Epres Panni lett.) De nem csak ők, az összes modell maximális profizmussal vonult a bevásárlóközpont kifutóján.



Árkád Őszi Divathét 2006 A táncosok pedig - megkockáztatom - Magyarország legjobbjai a hip-hop, break, funky műfajban olyan precizitással és lendülettel mozogtak a kifutón, hogy tényleg nehéz volt megállni sikítozás nélkül. Arról nem is beszélve, hogy testük kidolgozottsága feledtette a tizencentis, vertikális hiányosságukat, és ők is tökéletes modelleknek bizonyultak.

És hogy mit mutattak be? Hát amit Lakatos Márk, stylist (TV2 Megasztár) összeállított az Árkád üzleteinek - úgyismint Persona, Signora, Nike, Replay és a többi - kínálatából (részletek a fotógalériában). A trendhű kreációk felvonultatták a 2006/07 Ősz/Tél majd’ minden irányzatát. Láttuk a bőrdzsekis rock-ost, a duplasoros napóleonit, a zárt nyakú viktoriánust és a csizmás lovaglót. Csupán a meztelen irányzat és a talpig arany hiányzott, de ez egy konfekcióbemutató esetén igazolt hiányzás.

Árkád Őszi Divathét 2006 Ami a színeket és a mintákat illeti láttuk az ősz/tél slágerszíneit, a sötétlilát, a feketét és a szürkét. De trend a fekete-vörös és a fekete-fehér kombináció is. A csokoládébarna, és annak világosabb árnyalatai - a drappon át a púderrózsaszínig - tovább tartják magukat, és 2006 nyara után a 2006 ősz/télben is vezető színek maradtak. Szintén a nyárról maradt ránk az arany, amely mostmár az egész testet befedheti, akár a Holle anyó mesében.

Az Árkád bemutatóiban az a zseniális, hogy a styling a konfekcióruhákból is egyedit alkot a mindenkori trendek mentén. A rendező, Lukács Gabi pedig korát meghazudtoló bölcsességgel választ modellt, táncost, egyéb munkatársat. Ettől lesz a produkció több, mint tömegmárkák divatbemutatója: esztétikai élménnyé válik.

A 2006 Őszi Divathét ma véget ér, de nem akárhogy: két fergeteges, vasárnapi előadással - legalábbis minden jel erre mutat...

Fotók az Árkád Őszi Divathét 2006 rendezvényről


Írta: Darnyik Szilvia , Dátum: 2006-10-08






ALMAF