Societá 2007 TavaszNyár divatbemutató a Bécsi Kávéházban (április 20.)

Köszöntsd tetőtől-talpig hófehérben a nyarat! – szólhatna az ukász, legalábbis, ami az olaszok aranykapcsokon, ezüstflittereken edzett fantáziáját illeti


Sociéta bemutató 2007 tavasz/nyárMind-mind metál, ami ragyog!

Köszöntsd tetőtől-talpig hófehérben a nyarat! – szólhatna az ukász, legalábbis, ami az olaszok aranykapcsokon, ezüstflittereken edzett fantáziáját illeti, biztos nem lőnénk bakot, ha lenge, tejszínű balonban, párducmintákkal ékített, fehér táskába csimpaszkodva rónánk a júliusi, napmelegtől délibábos aszfaltot. De egy sötétkék csőfarmerban, csíkos ingben is hasonlóan elragadóak lehetünk, ahogy természetesen a már jól bevált feketéktől és pirosoktól sem kell elbúcsúznunk 2007. forrónak ígérkező nyarán. A klasszikus kreációikat a Societánál néhány merész berakás, arany, ezüstpor, esetleg állatminta vadítja meg, ahogy a sötét lencsés napszemüveg is elengedhetetlen tartozéka a kreációknak. Ha nem is Givenchy vagy La Perla mögé rejtjük csábos tekintetüket - ahogy azt a divatbemutató során felvonuló modellek tették -, a siker érdekében, válasszunk vastag keretes okulárét.



Intro

Bár a királykék thonett székek között találnánk még üreset, a békebeli hangulatot árasztó Bécsi Kávéház márvány asztalkáin kivétel nélkül fehér táblácska sorakozik. Ellenállva velünk született kényelmességünknek, nem foglaljuk el mások helyét, a csinos hoszteszlányok tanácsára a bárpult mellett várakozunk a divatbemutató nyitányáig. A Rauch ínycsiklandóan üde gyümölcsleveit, a mixerek által kedvünkre kavart koktélokat szürcsölve észre sem vesszük, szárnyal az idő. Csak a fél nyolckor behömpölygő emberáradat tudatosítja bennünk, néhány másodperc múlva kezdünk.

A vendégeket szívélyesen köszöntő, bájos, szőke hölgynek, nem mellesleg az est szervezőjének, Szabó Pálmának köszönhetően végül mindenki ülőhelyre lelhet. Az asztalt foglalni rest nagyérdemű tucatnyi összecsukható pótszéken  izgulhatja végig a Cél Motors főtámogatásával életre hívott rendezvényt, kedvére szemezgetve a Societá 2007 Tavasz/Nyári kínálatából.

Elegáns, divatos, szellős, egyszóval fehér

Sociéta bemutató 2007 tavasz/nyár A kávéház asztalkái körül grasszáló, magas, barna szépségeknek nemcsak lágyan elomló, szél göndörítette frizurája, hosszú szempillája vonja magára figyelmünket, az aranyszegecsekkel, gombokkal ékített fehér sortok és a szexis külsőt romantikusba játszó zsabós ingek látványának sem tudunk ellenállni. A blúzok közül a lapockákat szabadon hagyó, hátul teljesen kivágott, csomózással kedvünk szerint méretezhető darabot illetjük tapssal, de ami a felsőrészeket illeti, ennyiben nem merül ki a talány. A csupán egy szál melltartó kíséretében viselt, testhezálló, fehér zakó a közönség soraiban helyet foglaló, talján tulajdonos ajkára is mosolyt fodroz.

A felsőkhöz passzított aljak ugyancsak fehérben úsznak, mini, háromnegyedes és hosszú fazonban készülnek. Előbbi hajtókáján fekete csipkedísz kanyarog, utóbbi farzsebén hímzések futnak. A fehéret ezüsttel vadító sorthoz aranyporos trikó dukál. Arany, ezüst tűsarkúval, napszemüveggel passzítva az említett kreációkat nemcsak ízig-vérig trendinek, ráadásul még utolsó porcikánkig nőiesnek is érezhetjük magunkat.

Nem tilos a piros

Sociéta bemutató 2007 tavasz/nyár A piros balon alján fekete csipkefodor fut, mely kitűnően harmonizál az épp csak térd fölött végződő kabátka sötét gombjaival. Ha nem szeretjük a csipkét, a piros balon aranygombos változatát párducmintás övvel és topánnal is egyedivé varázsolhatjuk. Merészebbnek a piros, virágokkal ékített ruhát ezüstcipővel ajánljuk viselésre, ki tudja, talán ők is váratlan hívást, arcukra pírt csaló, szerelmes smst kapnak mobiltelefonjukra, ahogy az a mosolygós modellek esetében történt.

Nadrágot vagy szoknyát? – ízlésünk szerint választhatjuk mindkettőt. Utóbbit aranygombos mellénykével passzítsuk, melyet hátul finom berakás fodroz. Ha mégis a pantalló mellett tennénk le a voksot, a vad, piros bricseszt aranyszínű ujjatlannal, hűvösebb napokon, piros bőrkabáttal kombináljuk.

A farmer örök

Legyen az sötétkék, csőszárú, netán ezüstbejátszó arany farzsebekkel, avagy világoskék darab, csíkos ingekkel, strasszokkal ékített, rojtos ujjú pólókkal pároztatva a minden időkben divatos jeanseket, könnyűszerrel lophatunk-csempészhetünk egy kis extravaganciát hétköznapi megjelenésünkbe is.

A farmer minit fehér, oldalán pici strassz szívvel díszített ujjatlannal viselhetjük. A szárán aranygomboktól ékes, lovagló nadrágra emlékeztető, sötétkék bricseszhez, szellős, nyári csizma, ezüstben szikrázó, cipzáras boleró dukál.

(Vad)állati!

Sociéta bemutató 2007 tavasz/nyár Aki az állatokat szereti, rossz ember nem lehet, aki viszont a kígyókért és párducokért rajong, az a Societá szerelmese. A lilás, citromszínű pikkelymintás zakóhoz a nevezett mintában tündöklő halásznadrág illik, a párducmintás vászon sortot párducmintás zakó egészíti  ki.

A test vonalát követő, állatmintás szoknyát finom muszlinblúzzal is társíthatjuk, a hangsúly ezúttal is a kiegészítőkön van. Arannyal szegélyezett párducmintás táska a kézbe, ezüstcipellő lábfejünkre, és már kész is van varázsos toalettünk. A paszpólos, hasat szabadon hagyó, cipzáras kis boleró nemcsak ezüstben szikrázva, aranyban csillogva is káprázatossá teheti szerelésünk.

Este jöhet a fekete és a barna is!

Sociéta bemutató 2007 tavasz/nyár Egy-egy kevésbé fülledt nyári éjszakán nyugodtan bújhatunk csőszárú farmerbe, fekete, hátul kivágott inggel társítva kékfestőnket, biztosan mi leszünk az éj királynői. De ha a szegecses, fekete nadrág mellett döntünk, melyet párducmintás bélésű, ugyancsak fekete, szegecses zakóval viselhetünk, sem kell arra számítanunk, helyettünk más aratja le a babérokat.

Elragadóbban - ahogy azt a divatbemutató végén rózsaszállal köszöntött modellek bizonyították -, már csak az elöl rövid, hátul hosszított fazonú, barnás muszlinruhában lejthetünk!

Fotók a Sociéta 2007 Tavasz/Nyár divatbemutatóról - Bécsi Kávéház, 2007-04-20


Írta: MZ , Dátum: 2007-04-26






ALMAF