A Seiko, Lorus és Pulsar 2008-as órakollekciójának sajtótájékoztatóján jártunk (november 6

Zongorázni lehetne a különbséget, a gyermekkorunk kedvenc dalocskájában szereplő időmérő szerkezet és a Seiko csuklóra csatolható, 2008-as elitkollekciójának csúcsdarabjai között.


Seiko 2008„Ha megáll az óra…!”

 

Zongorázni lehetne a különbséget, a gyermekkorunk kedvenc dalocskájában szereplő időmérő szerkezet és a Seiko csuklóra csatolható, 2008-as elitkollekciójának csúcsdarabjai között. Utóbbiak ugyanis, ha nem hordjuk őket, nem megállnak, egyszerűen elalszanak, nem kevés energiát spórolva ezzel – értesültünk a Festetics Palotában rendezett sajtótájékoztatón. A karácsonyi dömpingre készülve, nem csak a Seiko rukkolt elő 3 különleges szerkezettel, a Lorus gyerekórákkal és női ékszerórák tömkelegével csábít vásárlásra, míg a Pulsar sportos, markáns kollekciója a külsőségekre is adó fiatalokat szólítja meg.



Intro

A rádió közelségében fekvő, német nyelvű egyetemként funkcionáló palota szépségeit megállás nélkül lehetne sorolni. Nem csupán a kanyargó márványlépcső nyűgözi le a belépőt, a látogató az enteriőr esztétikumai mellett sem mehet el szó nélkül. Magasba törő, hófehér falak, nem kevés, ámbátor ízléses aranyberakással ékítve, óriás tükrök, melyek valóságos keretein túl növelik a belteret, ember nagyságú ablakok, mennyei plafon kovácsoltvas elemekkel tarkított üvegbetétekkel – hosszan sorolhatnánk. Persze nem a Festetics komplexumot akarjuk az égbe emelni-röpíteni…

Ha a sajtótájékoztatóra igyekvő sokaságból, valakinek kevés lett volna az élményekből, gyors regisztráció után, már a belépés után megkapta a maga sorszámozott tomboláját. Míg az egyik teremben ínycsiklandó sütemények és szénsavas üdítők, gyümölcslevek várták elfogyasztásukat, a másikban az óracsodák sorakoztak: női remekek, aranyban, ezüstben úszó, kört formázó csattal, bőrszíjas és csatos férfi „robosztusok”, fali és asztali szerkezetek hada, árnyékukban színes gyermekórák. Miután mindenki kinézegette magát, a sajtótájékoztató is kezdetét vette az átlátszó buborékszékekkel telített, projektorral felszerelt, harmadik teremben.

Mi kerüljön a fa alá?

Seiko 2008 A sajtótájékoztató nyitányaként rövid ízelítőt kapunk az öt-hat éve elitkollekcióra specializálódott Seiko óracsoport tagjainak kínálatából. Míg a gyerek órákat is gyártó Lorus márka elismertebbé válása az árak emelkedésével járt karöltve, a legköltségesebb darab 25 000 Ft-ot kóstál, a Pulsar eleve a vastagabb pénztárcájúakat célozza meg vagány óráival, a legdesignosabb darabért 50 ezret is kiadhatunk. Ami a faliórákat illeti a tervezők esetükben is gondoltak az újításra, a legfrissebb rattan, szövött hátlapos kollekció a bútorokhoz igazodik.

Különlegességnek számítanak a rádiójel vezérelte csodák is, melyek az egész ország területén működőképesek, kihívást csak egy-egy a mobiltelefonok térerejét is leárnyékoló, vasbeton szerkezet jelenthet számukra. Készül belőlük 45 cm-es átmérőjű is, melyek elegáns megjelenésükkel modern várótermekbe kívánkoznak.

Lorus

Lorus 2008 Már a márka szlogenje is csábító: Élvezd az életet! Aki mégsem dőlne be a jól hangzó reklámszövegnek, inkább egyéb kritériumokat, mint például a tartósságot tartaná szem előtt a vásárlást megelőzendő, annak is kedvező hírekkel szolgálhatunk. Az órákra ősztől 1+1 éves garancia van, ahol a plusz egy év az órák szerkezetére vonatkozik.

Míg a gyár félévente két-háromszáz új modellel rukkol elő, a boltok százdarabos kollekcióval dolgoznak, viszont a designerek és a forgalmazók közötti szorosabb együttműködés eredményeként, a vevő igényei így is ki lesznek elégítve. Újdonságok a hordós fazonú, kronográfos sportórák, melyek a márka zászlósai. Aki idegenkedne a kvarctól, létezik három mutatós, hagyományos változatuk is.

Ami a női időmérőket illeti, megjelentek az apró kövekkel ékített modellek is. Az ékszerórákat nem mindennapos, alkalmi viselésre szánják megálmodói, hiszen az árra visszavezethetően ezek nem acélból, ötvözetekből készülnek, ha nem rendeltetésszerűen használjuk őket, a csatot idővel, különféle elváltozások csúfíthatják.

Pulsar

Pulsar 20080 A Mutasd meg magad! szlogennel a Pulsar egyenesen a fiatalokhoz szól, a márka legdrágább darabja a Sandiego kollekció sportos, markáns méretű csodája, 52 ezer Ft-ért kínálja magát, csatja fekete ionbevonatos. A lányoknak ezüstben, aranyban pompázó, lukas köröket formázó, különleges megjelenésű ékszerórákkal kedveskedik a márka. A Kinetic modellek pedig különleges szerkezetűkkel, már a Seiko felé vezetnek bennünket, igaz, valamivel olcsóbban juthatunk hozzá a Pulsar modellekhez.

Seiko

A márka új modellcsaládja az olaszul vitorlát jelentő, Velatura. Elitkollekció a javából, mely a vitorlázás szerelmeseinek készült high tech anyagok kombinálásával. Az új koronavédő maximális biztonságot nyújt, a lap oldalán fekvő apró csavarok a yachtok kormánykialakítására emlékeztetnek. A számlap könnyen olvasható, zafírüveggel borított, tükröződéscsökkentő bevonattal ellátott. Valódi yacht timeres modell, még a számlap is más beosztású, 1-15-ig terjedő skála olvasható rajta, mely a vitorlásversenyek előtti repülőrajtot segíti. Mindezen felül a csábos-praktikus darabot, stopper, ébresztő és zónaidő funkcióval is felszerelték.

Azt még a zöldfülűek is tudják, létezik kvarc és mechanikus óra, de mi a helyzet, ha ötvözik a kettőt? A Seiko épp ezt teszi, minden szerkezetet házon belül készít a technológiákat társítva. A Kinetic 15 éve került piacra, automata kvarcóra, a Spring Drive 7 kvarcszabályozású mechanikusóra, egyszerre automata, működéséhez nem szükségeltetik elem, vagyis maximálisan környezetbarát, ráadásul hihetetlenül pontos is, havi öt másodpercre van beszabályozva, 6 hónapos járástartalékkal. Ha csupán egy napig nem viseljük, az óra elalszik, energiát spórolva ezzel. Amint újra csuklónkra fűzzük a varázsos darabot, az autorelay technikának köszönhetően, a szerkezet, a mutatók újra működésbe lépnek.

A Kinetic Perpetual még ennél is többre képes, a kalendáros funkcióval felszerelt luxusdarab, hónapra, évre, szökőévre jelzi a dátumot egészen 2100-ig. Ezzel szemben a Kinetic Direct Drive nagysága a kézzel húzhatóságban rejlik, ezzel is erősítve a régről ránk maradt, emocionális értékeket. Talán senkit sem kell emlékeztetni a nagy becsben tartott időmérők, apáról fiúra szálló tradíciójára.

Spring Drive

Seiko 2008 Az egyik legfontosabb modell mégis a 28 éves fejlesztés eredményeként megszülető, forradalmian új szerkezettel felszerelt, 2006-ban az Év órája címet elnyerő, Spring Drive modell, az egyetlen mechanikus óra, mely folyamatos mutatójárást biztosít, a nyugodt, csendes járás – tudtuk meg – a luxusfeelinget erősíti. A nemzetközi órásszakma tekintélyét kivívó luxus csuklóra való csatos és bőrszíjas verzióban is készül, minden egyes alkatrésze kézi készítésű, ami természetesen az óra összeszerelésére is áll.

Ugyancsak a Seiko újdonságai közé tartozik a Spring Drive Cronograph, a naptár funkcióval ellátott csodamodellből mindössze 300 darab készült, a limitált kiadásnak köszönhetően ára is a csillagokat veri, 1,5 millió Ft-ba kerül. Igaz, a 416 alkatrészt, 50 követ meg kell fizetni, nem különben a mestert. A gyártás során nincsenek munkafázisok, egy órát egy órás szerel össze elejétől a végéig. Nem elhanyagolható tényező az az anyagtechnológiai előrelépés sem, mely a titán és az acél legjobb tulajdonságainak ötvözésével jön létre. Az acélkeménységű, de titánkönnyű ötvözet korrózióállósága is nagyobb. Az óra üvege és a hátlap is zafírból készül, és ha már luxus-luxusdarabról van szó, természetesen az egyedi doboz és a személyre szóló certificate, bizonyítvány is kijár a tulajdonosnak.

Zárlat

A sajtótájékoztató végén megismerkedhettünk a Seiko márkamagazinnal is, mely a maga nemében egyedülálló a világon. Életmódmagazin is, ahogy a márkának elkötelezett sportolókról is olvashatunk benne. Az izgalmas, magyarázó vetítésekkel tarkított előadást, a bevezetőben már emlegetett tombolasorsolás zárta le, Fortuna kegyeltjei fali, asztali órával gazdagodtak. Akinek pedig ezúttal sem volt szerencséje, az átellenben, „Kék szakállú” negyedik ajtaját is felrántva, a sushi készítés mikéntjébe és magába az algába csavart zöldséges, húsos finomságokba kóstolhatott bele.

Fotók a Seiko, Lorus és Pulsar 2008-as órakollekcióját bemutató sajtótájékoztatóról - 2007-11-06


Írta: MZ , Dátum: 2007-11-09






ALMAF