A Pastell Studio 2008 Nyári kollekciójának bemutatóján jártunk (július 1.)

Egy mesés nyári estéhez csodaszép nyári ruhák illenek. Ezt a tézist követte Megla Rózsa is


PastellNyár esti Pastell-színek

Egy mesés nyári estéhez csodaszép nyári ruhák illenek. Ezt a tézist követte Megla Rózsa is, aki a Pastell Studio tervezőjeként, június utolsó napján egy szemet gyönyörködtető bemutatóval lepte meg az Apetito Restaurant & Café-ban egybegyűlt kíváncsi közönséget. A felvonuló 2008-as nyári modellek között láthattunk casual, biznisz-look és party viseleteket egyaránt, hosszút és rövidet, szoknyát és nadrágot, így bizton állíthatom, mindenki megtalálhatta a maga számítását ezen a bemutatón, ahol több Náray-lány közt Epres Pannin is megcsodálhattunk a Navona kollekció ruháit valamint a Laoni táskáit, amelyek Ács Ilona tehetségéről tanúskodtak. A közönség soraiból nem hiányozhatott Panni férje sem, Benedek Tibor, s persze olyan celebek sem, mint Debreczeni Zita vagy Dukai Regina.



Még mindig Bon ap(p)etit(o)

Pastell - Apetito ÉtteremAlig telt el néhány hónap, hogy legutóbb az Apetitoban jártam a Pastell Studio bemutatóján, most ismét itt vagyok. Nem mintha panaszkodnék, hiszen mindig szívesen figyelem, amint Megla Rózsa kifinomult és nőies kollekcióinak darabjai a kifutóra libbennek. A libbenést most nagy eszem-izom előzte meg az étteremben, ahol a szokásos pezsgő és üdítő mellett apró padlizsános falatkákat, mignonpapíron ücsörgő, kicsiny – talán – fasírtgolyókat, mojito és egyéb koktélokat, borokat szolgált fel a népes pincérhad. Bár jóval a bemutató kezdése előtt érkeztem, így is csak bajosan találtam helyet magamnak a fehér lepellel fedett, a háttámlán barackszín tüllsállal álkötött székek közt. Az étterem olyan mértékben megtelt a kollekcióra éhező emberhaddal, hogy – mint később, a bemutató alatt kiderült – a modellek nem csak bent vonultak fel a szebbnél is szebb ruhákban, hanem az Apetito előtt, az utcán is sétáltak egy hossznyit, hogy a kinnrekedt vendégek se maradjanak le semmiről. Így hát kint vagy bent foglaltunk helyet, divatra vagy finom falatokra éheztünk, mindannyian jóllakottan távozhattunk erről az estéről.

Színesen, de nem csak pasztellben

Pastell StudioÉgető ciklámen, mély V nyakkivágású, a vállnál fehér, minden lépésnél meglibbenő szalagocskákkal díszített egyberuha nyitotta a bemutatót, melyet a visszatérő Epres Panni viselt. A ciklámen az egész este folyamán vissza-visszatért, ahogy az élénksárga, almazöld és lila színvilág is. Ez a nyár tehát nem kifejezetten a pasztellről szólt, igaz a Pastell tolmácsolásában.

HazaiDivat.hu: Mik a legfőbb jellemzői a 2008-as nyári kollekciónak?
Megla Rózsa:
Nagyon színes összeállítás ez a mostani, ráadásul a csíkos, pöttyös, absztraktmintás modellek vannak túlsúlyban a 2008-as nyári kollekcióban. A stílust illetően három fő vonalat láthatunk: a casualt, a biznisz irányzatot és a party-öltözeteket. Mindegyik más elv alapján jött létre, hiszen mind másról szól, közös jellemzőjük azonban, hogy az összes nagyon finom anyagból készült, természetes szálakból, lenekből, viszkózból, selyemből. Viszonylag újak az aranyfólia felületek, amelyek enyhe csillogást biztosítanak a ruháknak, valamint a fémszálas és módosított alapanyagok. Még az absztraktmintás pólók is ebből az új, aranyfólia felülettel nyomott anyagokból készültek. Sok taftot, selymet használtam és a legmodernebb, legfinomabb szálból szőtt viszkózt, ami rendkívül kellemes nyári viseletek készítésére is alkalmas.

Pastell StudioHazaiDivat.hu: A nagyon könnyed, légies anyagok mellett láthattunk azért – mondjuk így - fajsúlyosabb darabokat is…
MR:
Igen, ez főképpen a fémszálas anyagokból készült modellekre igaz, amelyek valóban nem annyira kánikula viseletetek, de egy hűvösebb nyári estére azért épp úgy fel lehet őket venni, mint mondjuk ősszel vagy tavasszal. Pont az volt a célom, hogy sokféle és minél színesebb darabokból álljon össze ez a kollekció, hiszen a nyár erről szól.

Az örök klasszika

HazaiDivat.hu: Meg a fekete-fehérről, hiszen ezeket is láthattuk.
MR
: Valóban, ez a klasszikus vonal is megtalálható a nyári kollekcióban, mint önálló egység, hiszen ez az az irányzat, amelyhez minden nő vissza-visszanyúl divatirányzattól, évszaktól és kortól függetlenül.

Pastell StudioHazaiDivat.hu: Akadt valamilyen közös mottó, ami összefogta ezt a mindenre kiterjedő sokszínűséget?
MR:
Mivel nem is olyan régen zárult le a tavaszi bemutató - olyannyira, hogy a belőle készült album is éppen csak elkészült -, így a gyors tempó miatt nem igazán fogalmazódott meg bennem egy rendező elv, inkább csak az évszakra koncentráltam, tehát maga a nyár, a nyári este az összefogó, egységesítő gondolat. Szeretném, ha kicsit odafigyelnénk magunkra és a divatra, ha minden nő csinos és ápolt tudna lenni a nyári hétköznapokon és estéken. Figyelemfelkeltésnek szántam ezt a kollekció, hogy mindenki lássa, ennyire színes a nyár, ennyire színesek lehetünk, csak merjük vállalni és viselni.

Pastell StudioFémszálas, visszafogottan fénylő anyagok, matt, mégis élénk színek, szolid és merész fazonok váltották egymást a kifutóvá avanzsált étterem széksorai között. Akadt decens, pliszírozott sötétkék térdszoknya, ciklámen buggyos aljú blúzzal, de vérforralóan mini szürke sort is ezüst övvel, amelyet egy napsárga, rövid, a test vonalát követő blúz tett mégis elegánssá. Továbbra is láthattunk anyagukban gyűrt hosszú és rövid szoknyákat, ruhákat, nadrágokat egyaránt. A csípőfazon mellett – mint mindenütt mostanság – egyre nagyobb szerephez jutnak a magasan, a derékvonalnál vagy afölött záródó modellek, s a betűrt blúzok, erre is akadt példa a Pastell bemutatóján. Még mindig divatos az empire szabás, legyen szó blúzról vagy nyári ruhácskáról. A mell alatt szabott darabok lehetnek lefelé bővülő, A vonalúak, de akár szorosan a test vonalát követő fazonúak is, blúzoknál emellett gyakran láthatunk saját anyagukból készült, megkötős övet, amely szépen hangsúlyozza a derékrészt. Az apró sortokon kívül azonban nem láthattunk semmi minit, a ruhák, szoknyák, nadrágok közül a legrövidebb is a comb közepéig ért. A minták viszont annál játékosabbak, fiatalosabbak voltak: absztrakt, pöttyös, tenyérnyi foltos modellek vonultak fel előttünk.

HazaiDivat.hu: Mi az, ami idén nyáron feltétlenül ott kell legyen egy nő ruhatárában?
MR
: Szerintem a pöttyöknek. Ez egy nagyon izgalmas minta, amely a legegyszerűbb öltözéket is fel tudja dobni. Persze nem kell feltétlenül tetőtől-talpig pöttyösbe bújni, de egy-egy ilyen szoknyával, blúzzal teljesen megváltoztatható a szokásos összhatás. Ez lehet tűpöttyös vagy már-már foltos, a lényeg, hogy merjünk játszani a mintákkal!

 

Fotók:

Pastell Studio - Navona - Apetito, 2008-07-01

 

További cikkek a témában:

Náray Tamás 2008 nyári kollekciójának szalonbemutatóján jártunk (április 17)

Divatterasz a MOM Parkban 2008 tavasz/nyár (május 8.)

Mindent a Pastell Studio-ról a HazaiDivat.hu portálon


Írta: Ekhó , Dátum: 2008-08-04






ALMAF