Backstageparty 2007 (december 16.)

A Norman Gábor, a Griff Gentlemen’s és a Werk Stílus és Kommunikációs Akadémia hallgatói által tető alá álmodott esemény, a honi divatszakma identitás- és egységteremtő rendezvénye


BackstagepartyHeves-jeges, édes-savanyú

A Norman Gábor, a Griff Gentlemen’s és a Werk Stílus és Kommunikációs Akadémia hallgatói által tető alá álmodott esemény, a honi divatszakma identitás- és egységteremtő rendezvénye, egyúttal a Vörösmarty téri irodaház csupaüveg átriumában helyet kapott Viper Lounge avató bulijaként is funkcionált. A Wintergarten stílusú szórakozóhely különlegessége, hogy nincs teljesen elszigetelve a külvilágtól, így aztán az est folyamán a melegségről nem csak a kitűnő társaság gondoskodott, többek közt a Passport Magazin kitüntetettjei: Epres Panni és Kinter Oszkár, a beltéri fűtőelemek és a bögrében szervírozott, illatos forralt bor is jó szolgálatot tett. Bíró Ica és Sütő Enikő arcáról sem fagyott le a mosoly a magyar divat születésnapján!



Intro

BackstagepartyA Deák Ferenc térről egyenes út vezet a napról-napról gyarapodó, szépülő Fashion Streeten át a belváros gyöngyszemeként aposztrofálható Vörösmarty térig. Hamisíthatatlan adventi hangulat fogad, nemcsak a Gerbeaud ünnepi ablakai, a színes-szagos, nyüzsgő karácsonyi vásár, a hatalmas karácsonyfa is nagyban hozzájárul, hogy az ember lányának mindjárt Jézuska váró hangulata kerekedjen.

Lelkesedését a kíváncsiskodó tömeg fokozza, a Viper Lounge szalaggal elkerített, biztonságiakkal őrzött, vörös szőnyeges bejárata nemcsak a meghívottakra tesz mély benyomást, az utca emberét sem ereszti. Minden belépő mérlegre kerül, híres, netán hírhedt személyiség, ki fia borja lehet. Ha kívánnánk éppenséggel az alkalmi népszerűségben is fürdőzhetnénk, helyette inkább a mozgólépcsőt választjuk, rohamsebességgel startolunk az első emeletre. Designos, szőrrel borított sajtóbelépőnknek hála senki nem állja utunk, kisvártatva a honi divatélet krémjének körében találjuk magunk. Sipos Zita sminkmester, Karika Zsolt mesterfodrász, Andy Vajna filmproducer csak néhány név a prominensek közül, akik jelenlétükkel megtisztelték a nemes eseményt.

Bunda

BackstagepartyMZ: Hogy született meg a Backstageparty 2007 ötlete?
Norman Gábor:
Egy furcsa ötletünk támadt, az történt, hogy felhívtak az iwiwre ismerőseim és régi modellektől kaptam üzeneteket, mikor tudnánk találkozni, üljünk be egy kávéra vagy valahová.  Mikor már majdnem százan voltunk, egyszerűen megbeszéltük, hogy jó, akkor csináljunk egy rendezvényt, egy partyt. Szóltunk még a modellek mellett divattervezőknek, sminkeseknek, fotósoknak, fodrászoknak, mindenkinek, aki egy divatbemutató backstage-én előfordulhat és ezért el is neveztük Backstageparty-nak az eseményt, aztán valahogy magát adta a dolog. Kialakult, hogy egészen friss modellektől korunk legnagyobb, legismertebb modelljeiig mindenki itt lesz, el akar jönni. Sokan öt-tíz éve nem találkoztak, ez egy remek alkalom arra, hogy kapcsolatokat felelevenítsenek, ahogy remek lehetőség arra is, hogy új ismeretségek szülessenek, a divattervezők, modellek, a fotósok és a sminkesek között. Remélem, hogy ezt a rendezvényt évente meg tudjuk ismételni. Elsődleges célunk az, hogy egyszerűen jól érezzük magunkat. A party sem egy bankett fogadás, a Törley pezsgők mellett, amit a Viper Lounge ajánlott fel, forralt bort iszunk, tehát egy buli hangulatot szeretnénk és nem egy ilyen elegáns, megszokott bankett hangulatot. A gyerekeknek pedig, akik ezt szervezték, nagyon-nagyon jó alkalom volt arra, hogy abszolút a mélyvízbe ugorjanak, hisz azért ennek van egy nagyon komoly szervezési oldala is.

Rossz az, aki rosszra gondol! A bunda jelen esetben csupán a dresscodra vonatkozik. Akad, aki komolyan veszi, Kajdi Csaba modellügynök impozáns, hosszú barna darabban rója a lounge hosszakat, akad, aki nem, mi tagadás, a kabát valóban hűséges társa az egybegyűlteknek a kintivel vetekedő hidegben. No nem mintha bárki figyelmét sokáig lekötné az időjárás, rég nem látott barátok, modelltársak találnak ismét egymásra, akik a társalgásba szó szerint ki-, belemelegszenek.

Az esemény művészeti vezetői, Kemenesi Tünde és Lakatos Márk, aki halaszthatatlan külföldi útja miatt sajnos nem lehet jelen az eseményen, csupán videoszalagról üzen a társaságnak, igazán kitettek magukért, mielőtt a program nélküli party díjátadó ceremóniájára sor kerülne, régi nagy (Pataki Ági) és épp most szárnyukat bontogató modellek (többek közt a Topmodellből ismert Papp Valentina) fotói mosolyognak ránk az óriás kivetítőkről.

Beszélgetni muszáj!

BackstagepartyKilenc óra magasságában azért mégiscsak szervezettebb formát ölt az összejövetel. A sátortetőn, majd a színpadon is végiglejtő parókás szépség táncprodukciója után, az est ünnepelt házigazdája, Norman Gábor ragadja magához a szót. Jelen eseménnyel a magyar divat születésnapját szeretnénk ünnepelni! – mondja – hogy hányadikat, azt szándékosan nem teszem hozzá. Érti, aki érti, a divat kortalan. Őrzi, tiszteli múltját, hovatovább építkezik belőle, hisz ahogy a Backstageparty 2007 is mutatta, a hazai divat három generációja között ma is élő, cáfolhatatlanul erős kapcsolat létezik. A rövid felvezető után Norman a rózsaszín műszempillákkal pislogó Werk Akadémiásoknak is megajánlja az ötöst, mint mondja, az est megszervezése kitűnően sikerült, jelesre vizsgáztak.

A megérdemelt taps után Jaksity Kata és a Passport Magazin főszerkesztője, Réz András lép a színpadra. Utóbbi impozáns, piros bundában feszít, mely Kemenesi Tünde keze munkáját dicséri, Jaksity Katától utóbb tudjuk meg, Makány Márta ruhát visel, melyet a tervező direkt e jeles eseményre tervezett, csak hát a repkedő mínuszok közbeszóltak. Azért egy rövid, rögtönzött bemutató erejéig megcsodálhatjuk a nemes darabot.

A társalgás modellek bevonásával folytatódik tovább, Barát Zoltántól megtudjuk, hogy legcsúfosabb bemutatóján modelltársaival szó szerint beleestek a bablevesbe, a mozgással kombinált koreográfia szaltói ugyanis az éppen ebédjét fogyasztó nagyérdemű soraiba röpítette őket. Balassa Gábor Náray Tamáshoz fűződő emlékeiről mesél, aki mackósnak bélyegezte, az azóta reklámmal foglalkozó modell járását. Balassa szerint a divattervezőnek igaza volt, medveléptei az idő múlásával mit sem szelídültek. A múltidézés során az Ez a Divat magazin és a Magyar Divatintézet sem ússza meg, hogy szóba ne kerüljön.

Díjátadás

BackstagepartyA Passport Magazin Szakmai díja – tudjuk meg Réz Andrástól – abban különbözik a többitől, hogy a díjnyertes modelleket, mint egyéniségeket fogja bemutatni a Stílus Magazin exkluzív kiadványában, a Passport 2008-ban. Nem a ruhán és a stylingon lesz a hangsúly, sokkal inkább a becses személyen, aki elnyeri a jutalmat.

A tapsból ítélve Epres Panni sikerének mindenki örül, pláne mikor a szépséges égimeszelő vetkőzni kezd. A hideggel szemben már gyakran csatát nyert, értsd egy-egy reklám kedvéért jeges vízbe merülő, modell ugyan ezúttal csak a díjhoz tartozó, fél kart átölelő ezüstékszer kedvéért bújik ki kabátjából, a hatás mégis lenyűgöző, Pannit élteti a tömeg.

MZ: Hogy éled meg ezt a rajongást, milyen érzés díjazottnak lenni?
Epres Panni:
Nagyon örülök ennek a díjnak, hiszen ezt most a szakmának, a barátaimnak köszönhetem. Megtisztelő, hogy éppen rám gondoltak, jó érzés.

MZ: Kirobbanó formában vagy! Tervezed már a visszatérést?
EP:
Szeretnék visszatérni, igen, de nem mondom azt, hogy mindenáron. Egyelőre Olaszországban élünk, Tibornak egy kétéves ösztöndíja révén, nekem pedig minden időmet leköti az anyaság, a legfontosabb most a kis Mór az életemben.

De a rajongásból a férfi modellek köréből pálmát szakító Kinter Oszkárnak is kijut, aki a sminkeseknek, fodrászoknak, divattervezőknek köszöni, hogy idáig jutott és persze szüleinek, akik nemes vonásaikat örökítették át fiúkra.

Hála a keverőasztal hűvösében megbújó DJ Sabdának, alias Charlienak, a fesztelen hangulatú party a díjátadó ceremónia után, táncmulatságba csapott át. Amit tudtunk ezideig is, még inkább világossá vált: Ha valakiket, a modelleket aztán igazán nem lehet botlábúnak csúfolni!

Fotók:

Backstageparty 2007 - Viper Lounge, 2007-12-16

További fotók a témában:

Fotók Norman Gábor ex-modell, divatbemutatórendező, látványfelelősről

További cikkek a témában:

Portréinterjú Norman Gábor, ex-modell, divatbemutató rendező, látványfelelőssel

Portréintejú Epres Panni, topmodellel

Portréinterjú Sipos Zita, sminkmesterrel

Portréinterjú Karika Zsolt, mesterfodrásszal

Az első budapesti Byblos divatház VIP megnyitóján jártunk (október 26.)

Mindent  a Backstageparty 2007-ről a HazaiDivat.hu portálon 


Írta: MZ , Dátum: 2007-12-20






ALMAF