Náray Tamás évadzáró bemutatója az Ybl Palotában (június 13., péntek)

2008. június 13-án, pénteken az Ybl Palotában tartotta meg Náray Tamás a szezon utolsó divatbemutatóját.


Náray 2008Metál mánia 

2008. június 13-án, pénteken az Ybl Palotában tartotta meg Náray Tamás a szezon utolsó divatbemutatóját. Mint említette, az év nála – akárcsak az iskolásoknál – szeptembertől szeptemberig tart, így nem is meglepő, hogy a nyári szünet előtti utolsó megnyilatkozását igazán csillogóra tervezte. Aranyban, ezüstben, bronzban pompálló ruhaköltemények kerültek ki a mester keze alól, mind-mind csupa ragyogás, exkluzív tündöklés. S hogy valóban mesés és királyi legyen az évtől való búcsúzás a bemutatót valódi királynők zárták, ugyanis kifutóra libbentek a 2008-as év dobogós vagy inkább koronás szépségei is: Freire Szilvia (Miss World Hungary), Dammak Jázmin (Miss Universe Hungary) és Polgár Krisztina (Miss Earth Hungary) valamint a versenyen induló hölgyek közül még jó néhányan, hogy igazán közelről is megcsodálhassuk azokat a ruharemekeket, amelyeket a döntőre szintén Náray Tamás tervezett számukra.



Zártkörű rendezvény

Náray 2008Szokásos módon az Ybl Palotában gyűltek össze Náray Tamás hívei, hogy megcsodálják szezonzáró divatbemutatóját. Ez bizony nem nyilvános divatshow, a fekete/fehér dizájn uralta szalonba a hűséges vásárlóknak rendezték meg ezt a bemutatót (is). Erről árulkodtak a székekre helyezett ültetőcetlik is, tehát nem csupán belépéskor kellett leegyeztetni, rajta vagyunk-e a listán, de kizárólag oda ülhetett mindenki, ahol a nevét látta. Nem vitás hát, hogy valóban exkluzív bemutatót láthattunk péntek 13-án, 19.00 órai kezdéssel. Míg eljött az idő, a vendégek nagyobb része a büféasztalnál csipegetett, pezsgőt kortyolt, míg mások beszélgettek és a ruhákat nézegették. Én a szalont vettem szemügyre: a hátsó falat betöltő, hatalmas tükröt, oldalt a kisebb, fekete rámásakat valamint a szalonban itt is, ott is látható Epres Panni képeket. Igaz Náray Tamás kedvenc modellje most nem lépett kifutóra, a bemutató így is nagyon jól sikerült, mi sem bizonyította ezt jobban, mint a finálét kísérő tapsvihar. Ám ne szaladjuk a dolgok elébe, hiszen a taps a gyönyörű ruhák, s egy remek tervező érdeme. S hogy miről is szólt az év utolsó Náray kollekciója, azt legjobban maga Náray Tamás szavai tudták jellemezni, aki a bemutató előtt meg is osztotta ihletet adó gondolatait az egybegyűltekkel.

Ím-ígyen szóla…

Náray 2008Tengerpart, szikrázó napfény, metálmánia. Az 2008-as nyári YACHT kollekció főbb színei a kristály, platina, vörösréz, arany mind-mind metál színekben, fényes csillogással, optikai fehérrel, beige-zsel kombinálva. A nyári öltözékek idén túlnyomórészt sportosak: dzsekik, capri (halász) nadrágok és jeans karakter; foltzsebek, szegecsek, hímzések a legfőbb jelemzői, amelyek ötvöződnek az alkalmi viseletek anyagfelhasználásával. Az empire mellett újra divat a baby look, azaz a kislányos kinézet, amelyben a testszínű textilekkel együtt a tojáshéj és az ekrü is szerepel. A metál fővonal mellett hangsúlyos szerepet kapnak a kanárisárga, a lagúnakék, a türkizzöld és a brillant rózsaszín ruhák is, hiszen itt a nyár.

Nyári csillogás

Náray 2008Pezsgőszín egyberuha nyitotta a bemutatót aranycsillogású blézerrel, melyet ezüstös ikertestvére követett. A keresztpántos dekoltázs és karcsúsított fazonok igazán nőies összhatást nyújtottak, míg a színvilág a mesés eleganciát idézte. Náray Tamás most a mindent mindennel elvét követve bártan kombinálta az aranyat, ezüstöt, rézszínt egy-egy darabon belül is. Az aranyruhán ezüst sáv díszítette a mellrészt és a csípőt, az ezüstruhán aranyszín. A fazonokat tekintve láthattunk hordószoknyákat a térdhajlatban masnis, fejre állított legyező díszítéssel, nadrágkosztümöket spagettipántos topokkal, megkötős kabátkákat és éppen csak derékig érő dzsekiket is. 7/8-os nadrágokat, elől, a dekoltázstól a combig végig gombos ruhát, illetve ugyanezt hátul gombolós megoldással. Felvonultak a széksorok közt hasított, szűk szabású szoknyák és kantáros nadrágkosztüm is leheletvékony ujjatlan toppal, egy beige csupa csipke, vajszín szoknya és ruhácska egyaránt. Szemügyre vehettük az aranypapucsokat tűsarokkal és az ezüst babacipőket is, valamint a sok-sok loknit, ami a lányok frizuráját illeti.

Szín-világ

Náray 2008A színes blokkot egy kanárisárga, örvénymotívumos, fél vállán pántos ruha nyitotta boleróval, majd ciklámen társa követte a combnál íves hasítékkal. A sárga szín újra és újra visszatért például egy térdnadrág képében, melyhez puffos vállú felsőt álmodott a tervező. De láthattunk francia kabátkát, és derékban megkötőst is: a sárgát ciklámen béléssel, a cikláment sárgával. Ahogy a házigazda is mondta, valóban élénk, fiatalos, könnyed és játékos modellek vonultak elénk, elvégre a nyár is erről szól.

HazaiDivat.hu: A Királynő elnevezésű versenyen Náray Tamás ruháját viselted az estélyis blokkban, ahogy a többi lány is. Ismerted előtte a munkáit?
Freire Szilvia:
Igen, bár csak a távolból. Nem messze lakom, így sokszor láttam a szalont és nagyon tetszettek a ruhái annak ellenére, hogy sosem jártam előtte itt.

HazaiDivat.hu: Készen kaptátok a versenyre a ruháitokat vagy beleszólhattatok abba, hogy mit szeretnétek?
FSZ:
Elvileg mindenki névre szólóan kapott egy már kész ruhát, amit utána mindenkire ráigazítottak. Tamás nagyon rugalmasan állt a dologhoz, elvileg akár cserélhettünk volna is, de ő olyan jól eltalálta, hogy kihez mi való, hogy erre nem igazán volt szükség. Például én sárga fürdőruhát viseltem az előválogatáson, ahol Tamás is jelen volt, így lehet, hogy az én ruhám pont ezért lett sárga.

Náray 2008HazaiDivat.hu: A te ruhád egy viszonylag zárt modell volt, úgy érzed, hogy ez tökéleten illett az egyéniségedhez?
FSZ:
Igen. Nem vagyok egy zárkózott típus, és a ruhát sem éreztem zártnak. Bár valóban több lány is olyan estélyit kapott, ami szabadon hagyta a hasukat vagy többet mutatott a lábukból, de nekem ez így tökéletesen megfelelt. Kicsit mélyebben dekoltált volt, mint amit magamtól viselnék, akár egy rendezvényen, akár a hétköznapokon, de ide illett és mivel máshol nem mutatott sokat, így nem éreztem zavarónak a kivágás mértékét. Valószínűleg, ha magam választhattam volna a 21 ruha közül, akkor is ezt viseltem volna.

HazaiDivat.hu: Hogyan öltözködsz a hétköznapokon?
FSZ:
Teljesen változó. Ma egy kicsit sportosabban öltöztem fel, de alapvetően a nőiesebb ruhákat részesítem előnyben, ami nem azt jelenti, hogy kihívó, mert nem szeretem a közönséges viseleteket. Persze van egy-két szexibb darab is a szekrényemben, de alapvetően a nőies-elegáns stílus áll a legközelebb hozzám.

HazaiDivat.hu: Kedvenc márkák, tervezők?
FSZ
: Nincsenek igazán kedvenceim, akikhez úgymond hű lennék. Farmerből szeretem a márkásabbakat például Retro, Diesel, Replay… és az edzőcipőkből is, de egy nyári topnál, amit lehet, hogy csak idén viselek, nem érzem szükségét, hogy különösebben márkás legyen. Ilyeneket általában butikokban esetleg a Zarában vásárolok, de őszintén szólva, ez nagyon változó.

HazaiDivat.hu: Mi az, ami mindig van rajtad, amit nagyon szeretsz viselni?
FSZ
:A köves dolgokat és mindent, ami csillog… az aranyat bármiben, így a most látottak is nagyon tetszenek: arany, ezüst, köves, csillogós, igazán nekem való…ráadásul az élénk színeket is szeretem.

Náray 2008Élénk színekből akadt is bőven, amint a felvonuló, a szépségversenyen induló lányok ruháit néztük. Akadt köztük almazöld estélyi smaragdszegéssel, a mély dekoltázs alatt szétnyíló szoknyarésszel; királykék, merészen szabott, a hasat és vállat szabadon hagyó toalett. Lila áttetsző alkalmi, top fazonú felsőrésszel, mely viselője oldalán végigfutva kapcsolódott a szoknyához, a köztes részt fedetlenül hagyva a kíváncsi tekinteteknek. De láttunk neonzöld és élénk narancs alkalmikat és azúrkék, mély kivágású, oldalt egészen a csípőig felhasított ruharemek is. A szivárvány minden színét elénk tárta Náray Tamás, s még annál is többett…felsorolni is szédület.

Fotók:

Náray Tamás évadzáró divatbemutatója - Ybl Palota, 2008-06-13

Náray Tamás évadzáró divatbemutatója - Ybl Palota, 2008-06-13

További cikkek  témában:

Náray Tamás, divattervező

S. Hegyi Lucia 2008-as Észak Legendái kollekciójának bemutatóján jártunk (január 24.)

Mindent Náray Tamásról a HazaiDivat.hu portálon


Írta: Ekhó , Dátum: 2008-08-21






ALMAF