A Fashion World Offline 2007 divattervezőverseny továbbjutói

Az eredetileg 16 fősre tervezett döntős gárdát egy hellyel megtoldották a szervezők, így végül 17 szépreményű pályázó mutathatja be kollekcióját a Budapest Sportaréna kifutóján.


17 döntős

Bicserdi ÁgnesAz eredetileg 16 fősre tervezett döntős gárdát egy hellyel megtoldották a szervezők, így végül 17 szépreményű pályázó mutathatja be kollekcióját a Budapest Sportaréna kifutóján. De a novemberi döntőig még sok a teendő: a döntősök a Fashion World Offline szervezői segítségével és teljeskörű szakmai és anyagi támogatásával elkészítik papírra álmodott kollekcióikat. A női, férfi és vegyes modellek három témakört dolgoznak fel: Divat és építészet; Emberi tulajdnoságok; Az évszakok változásai.



A Fashion World Offline 2007 divattervezőverseny döntősei

Argay Nóra
Bicsérdi Ágnes
Csuzdi Judit
Dluhopolszky Dóra
Dusha Iringó
Földi Kinga
Kepic Jelena
Lizenbold Éva
Lengyel Zsuzsa
Martin Krisztina
Mázló Lajos
Pál Anikó Orsolya
Pozsgai Krisztina
Randjelovic Hajnalka
Sánta László
Tóth Tamara
Vékony Veronika

A versenyről

A Fashion World Offline divattervezőverseny célja, hogy lehetőséget adjon a kezdő divattervező tehetségeknek zsenijük bemutatására. A 2007-es döntőt a szervezők ezév novemberére, a Budapest Sportarénába hirdetik.

A pályázóknak 10-12 db színes, A/4-es tervrajzzal, technikai leírással, valamint kollekciójuknak címet adva, és kategóriáját megjelölve kellett jelentkezniük haute couture, pret-a-porter vagy avantgard stílusú öltözetekkel. A többször eltólt jelentkezési határidő végül 2007. június 12.-ében állapodott meg.

A jelenetkezésnek csak alsó korhatára volt: a betöltött 18. életév.

A jelentkezés komolyságát nevezési díjjal kellett bizonyítani, amely egyéni nevezés esetén 15 000 Ft, tervezői csoportok (3 fő) valamint iskolák számára pedig 10 000 Ft/fő volt.

A Fashion World Offline 2007 tervezett további menetrendje

2007. október 20-ig legyártásra kerülnek a kollekciók (tervezőnként 10-12 öltözet), melyhez a verseny rendezője biztosítja a szakmai konzultációt, a szabászt, valamint az alapanyagot.

2007. október 25-én a versenyzők bemutatják az elkészült kollekciókat a zsűrinek, melynek elnöke Pálffy Szilvia divattervező, divattervezés tanár.

2007. novemberében (a pontos dátum még szervezés alatt) lezajlik a Magyarországi döntő a Budapest Sportarénában.

A kiosztásra kerülő díjak

I. díj: 2 millió Ft, valamint a nemzetközi döntőn való részvétel lehetősége
II. díj: 1 millió Ft
III. díj: 500 000 Ft

A 2007. novemberi döntő után a versenyzők kollekcióit bemutató kiállításnak a budapesti Petőfi Csarnok ad otthont.

Forrás: Fashion World Offline


Írta: Darnyik Szilvia , Dátum: 2007-06-09






ALMAF