Backstage riport a Mammut Tavaszi megújulás 2007-ről (március 29.)

A Mammut bevásárlóközpont Tavaszi megújulás 2007 rendezvényének már vége, de hogy mennyi munka előzte meg a négynapos rendezvényt a színfalak mögött


Mammut Divat-, szépség- és egészségnapok 2007Négy nap receptje

A Mammut bevásárlóközpont Tavaszi megújulás 2007 rendezvényének már vége, de hogy mennyi munka előzte meg a négynapos rendezvényt a színfalak mögött, arról eleinte nekünk is csak sejtéseink voltak. Persze, csak addig, amíg beszélgetésbe nem elegyedtünk egy, a show-kon szereplő modellel. Akkor aztán kiderült, hogy csak éjszakai próbák során volt alkalmuk betanulni a koreográfiát - nyilván, hisz a bevásárlóközpont közönsége nem vehetett észre semmit a háttérmunkából, rá csak a show tartozik...



Csak semmi sietség!

Interjúalanyomat fél hat magasságában sikerült elkapnom, bár annyira nem kellett hajkurászni: a színpad hátulján ücsörgött a többiekre várva. Láthatóan nem idegeskedett a bemutató közelsége miatt, ami érthető is, hiszen, mint mondta, ez már a sokadik neki. Mammut Divat-, szépség- és egészségnapok 2007„Majd talán egy picit, de csak előtte.” A stáb sem igazán nyüzsgött a Marks&Spencer üzlet mellett található mozgólépcső előtti backstage-ben. Az alagsori Catwalk szalonban készültek a frizurák, és szép sorban elkezdtek előkerülni a ruhákkal teli állványok is.

„Hétfőn kezdtük el próbálni a koreográfiát” – kezdi a mesélést, amikor az előksézületekről kérdezem. – „Ahhoz képest, hogy az első bemutató időpontja csütörtök, ez nem valami sok idő. Mondjuk, mivel általában éjjelente próbáltunk, azért elfáradtunk rendesen. Most sem vagyok valami friss, hajnali egyig itt voltunk.”

Közben két társa is befut kész frizurával és sminkkel, melyet rögtön el is kezdenek kritizálni. „Nézd már meg, hogy néz ki a szám, minden lejött róla, és most csak a kontúr maradt!” – mutatja az egyikük. – „És már a tusom is elkenődött, nézd, a Tiéd mennyivel szebb!” – mutat társa szemére. A harmadik lány végigméri őket, majd rám néz, és megkérdezi: „Te mindent leírsz, amit mondunk?” – azzal sarkon fordul, s odébbáll.

Szemrevaló Szonja

Mammut Divat-, szépség- és egészségnapok 2007

Interjúalanyommal visszatérünk a beszélgetéshez. „Nagyon sok ruha lesz” – folytatja. – „Nem emlékszem most, milyenek, de lesz fehérnemű is, meg ilyen elegáns is, meg még esküvői ruhák is, innen, a Szaffi Szalonból. Ja, meg lesznek benne táncosok, és ők például GAS cuccokban is lesznek. Több nem jut eszembe.”

A négy nap alatt összesen hatszor van lehetőségünk megnézni a show-t, így jogosan merül fel a kérdés, hogy vajon minden alkalommal ugyanazt láthatjuk-e. „Van egy A és egy B műsor.” – világosít fel a lány. – „Ma csak az elsőre kerül sor, de holnap már mindkettőre, és a másikban még nagyméretű ruhák is lesznek!” „Nagyméretű modellekkel?” – kérdezek vissza. „Dehogy!” – legyint. – „Azokat is mi vesszük föl! Gondolhatod, hogy áll! Az egyik 15 centivel nagyobb rám, mint kéne…”

Ekkor egy társa megböki az oldalát: „Oda nézz! Ott az Oroszlán!” Sem a lány, sem én nem látjuk hirtelen, kire mutat. „Nem látod? Ott! A barna, pufi dzsekiben!” Ekkor pillantom meg én is izgatottságuk kiváltóját, Oroszlán Szonját, aki ezúttal barna hajkoronával a fején sétál el mellettünk a backstage irányába. Úgy tűnik, nem én vagyok itt az egyetlen érdeklődő. A  lányokat azonban jobban leköti már a színen feltűnt híresség, így megköszönöm a közreműködést, búcsút intek, és tovább ballagok.


Írta: MZ , Dátum: 2007-04-13






ALMAF