A J-Lo cipőbemutató kulisszatitkai (október 19.)

Fiatal az este, a lázas előkészületek még folynak.


J-LoJudy J-Lo csizmában, modellek balerinacipőben

Fiatal az este, a lázas előkészületek még folynak. Pezsgőspalackok durrognak, csinos modellek szaladgálnak az üzletből ki-be, ’gyertek vissza’ – szól a parancs, a sminkeken még igazítani kell. A frizura már rendben, a farmerszoknya viszont félrecsúszott, előbb azt kell a csípőre visszatornázni, aztán készülhetnek csak az első fotók. Lázas kattogás kezdődik, de mielőtt bárki hozzászokna a vakuvillanáshoz, a spanyolfal mögötti világ lassan beszippantja a lányokat, hogy a 2006. október 19-i J-Lo cipőbemutató kezdetéig mások kerüljenek reflektorfénybe... Elsőként a törékeny és örökké mosolygós énekesnő, Zséda érkezik a bemutatóra. Nehezen jut el a széksorokig, a fotósok útját állják, vége-hossza nincs a fényképeszkedésnek. A polcokról szép sorjában lekerülnek a J-Lo topánkák is, Zséda fekete csizmával pózol, miközben szüntelenül árad belőle a vidámság és a jókedv.



Kisvártatva csatlakozik a társasághoz Edi is - ha emlékszünk még rá (nehéz lenne elfelejteni), a legutóbbi Topmodellben férfi létére irigylésreméltóan lejtett tűsarkúban -, majd fekete, nyuszifejes topban Geszler Dorottya lép az üzletbe. Dorottyát Nóci, Stohl András mellett a Való Világ egykori műsorvezetője követi, mindenki által csodált kisfiával, akit babakocsiban tol a helyszínre. Már így is paparazzi-hangulat uralkodik. Erdőhegyi Brigittának még szőke haját sincs ideje a füle mögé tűrni, csőre töltött objektívekkel a fotósok rá is lecsapnak. Mióta Sophia Loren fiának esküvőjén énekelt, tapasztalhatja, milyen a népszerűség átka. Csak egy másik, népszerű énekesnő, Judy fantasztikus belépője terelheti el róla a figyelmet. Szegecses, hosszú csizmában (szintén a J-Lo kollekció tagja) lép a kifutóra, ’Megjöttem!’ – mondja és integet mindenkinek. Ezt a rögtönzött ’bemutatót’ nehéz lesz felülmúlni - gondolom.

A modellek persze mit sem tudnak a menetközben zajló kis közjátékról, magabiztosan vonulnak a kifutón, egy idő után már a kattogó masinák is csak őket pásztázzák, minden fotós őket kívánja lencsevégre kapni. A lányok sokat készültek a bemutatóra és ez bizony meg is látszik a végeredményen.

’Előtte ruhapróba is volt, ma délre jöttünk.’ – avatott be a műsor után a részletekbe a csinos, szőke modell, Baranyai Helga. ’Hogy tetszenek-e a J-Lo cipők, de még mennyire’ – hadarta tovább – ’persze, hétköznap is viselném. A szereplésért kapunk kedvezményt is, lehet, hogy vásárlás lesz a vége.’ Úgy látszik, mi nők nem tudunk ellenállni a divatos holmiknak, nemcsak Epres Panni, bizony időnként Helga is el-elcsábul. A legtöbbet idáig egy Alfio Raldo cipőre költötte, ötvenezret - mondta szinte szemlesütve. (Jennifer Lopeznél is valahol itt, harmincezer környékén kezdődnek az árak).

A kifutókon sem a magas sarkakkal volt a baj, a lányok már megszokták, hogy ilyesmit viseljenek, a hőségre panaszkodott - amit minden bizonnyal a világításhoz szükséges, izzó reflektorok okoztak - a minimum 180 cm magas, barna hajú modell, Zsigmond Nikolett is. Megszokás ide vagy oda, azért már mind a ketten lapos talpúba bújtak, csinos, pasztellszínekben pompázó balerinacipőben pihentették szép, hosszú, formás  lábukat. Cipőbemutatóról lévén szó, ha valaki hasonló babérokra törne, bizony elengedhetetlen, hogy hasonló adottságokkal rendelkezzék. A lányok - egyébként Jaksity Kata növendékei - mintha összebeszéltek volna. Akár az énekesnők, a pihenő idejére szintén farmerba bújtak. A jeans a fiatalság jelképeként, úgy látszik, a kifutón kívül és belül is örök darabnak számít, nemhiába része a Jennifer Lopez kreációknak is.

Mellettünk a roskadásig pakolt büféasztal, fiatal pincérfiúk hajlongnak, de hiába minden igyekezetük, a modellek nem harapnak egy falatot sem, a pezsgőspoharak mellől szigorúan az ásványvizeseket választják. Persze még két bemutató, a hat és a nyolc órás, előttük van, talán majd az utolsó után, a sikerre koccinthatnak egy korty habzóborral is. ’Egészségetekre!’ – közelítek feléjük egy narancslével, de Helga és Nikolett már nem figyel. A korreográfiát illetően kaptak néhány jó tanácsot, s most azt vitatják meg egymás között. Minden forgásnak stimmelni kell, minden póznak tökéletesnek illik lennie. Negyedórányi kis szusszanás még megengedett, de aztán irány újra az öltözőfülke, a tükör, s végül, ha a kis farmerszoknya is a helyére került, majd a kifutó. Elvégre the show must go on...

  További cikkek  a témában:

Tipegő léptek J-Lo örökké napfényes birodalmában

A magyar Topmodell-jelöltek Jennifer Lopez tűsarkúira szavaznak


Írta: MZ , Dátum: 2006-10-24






ALMAF