Krajer Ivett, feltörekvő modelltehetség nemzetközi modelléletútja, tapasztalatai (2006. decemb

Makány Márta lenyűgöző divatbemutatóját követve nehezen találok riportalanyra.


Nem csak a húszéveseké a (divat)világ...

Makány Márta lenyűgöző divatbemutatóját követve nehezen találok riportalanyra. Hosszasan forgolódom a tömegben, a népes egybegyűltek sodornak jobbra-balra, míg én csak meresztem a szemem. A lépcsőfordulóban lassan, de biztosan tűnnek fel az első, immáron farmerba, kabátba öltözött modellek, akik alighogy elhagyják az öltözőt, már sietnek is tovább. Ki a szüleihez szalad, kit barátai üdvözölnek, más épp csak mobiltelefonál, azért nem vállalkozik egyetlen, rövidebb lélegzetű kérdezz-felelekre sem.



A különleges barna Már-már türelmem vesztem, amikor kisvártatva magam is beállok az óriás kivetítőt csodáló nagyérdemű sorába. A felvillanó képsorok Makány Márta épp csak az imént véget ért divatbemutatóját elevenítik fel ismét, néhány modell lány momentán saját teljesítményét vesézi ki, kimondva, kimondatlanul, jelenlétemmel zavarok.

Feladnám küldetésemet, amikor a már említett lépcsőfordulóban kissé megkésve ugyan, de mégiscsak megjelenik az est egyik kimagasló szépségű szereplője, Krajer Ivett.

Hogy egy barna szemű, barna hajú lányzó is lehet minden porcikájában különleges, arra a szemtelenül, ha szabad ilyen szavakat használnom, piszkosul fiatal, mindössze 17 esztendős Krajer Ivett az élő példa. A légiesen sudár, törékeny csontozatú hölgynek minden adottsága megvan ahhoz, hogy - akár Cseh Annamáriához hasonlóan -, a későbbiekben világhírű karriert fusson be.

Nyugodtan állíthatni, kifutóra született és ráadásul(?) természetesen rendkívül fotógén is. 176 centiméteréhez, mindössze 53 kiló párosul, ami, legyinthetnénk rá persze, már-már alapkövetelménynek számít a divat rettentően kemény világában.

Nem pazarolja az idejét

A sugárzó szépségű, sugárzó tekintetű hölgyeményt se így, se úgy nem lehet lekicsinyelni, elmarasztalni pláne nem. Ugyan nem gondolnánk róla, ifjú kora dacára máris jelentős modellmúlttal büszkélkedhet. 15 éves kora óta aktívan dolgozik a pályán, a Rivercasttól kezdve több ügynökséget megjárt, most nemzetközi modellként bejegyezve, a Contant Models foglalkoztatja, olyan híres-neves modellinák társaságában tündököl honlapjukon, mint a Topmodell bájos háziasszonya, Vámosi Viktória, avagy a menetközben színésznővé avanzsált Osvárt Andrea.

Ivettnek ugyan ez volt az első munkája Makány Márta divattervezővel, ámbátor Athén, Bécs, s a divatvilág egyik fellegvárának is nevezett Milánó kifutóin megfordult már. Két-két hónapot töltött a fent nevezett városokban, élmény és tapasztalatszerzésnek ennyi talán bőven elég lenne. Hogy hogy volt képes elszakadni szüleitől, ilyen hosszú ideig távolban lenni tőlük, mind-mind Ivett kitartását, elszántságát igazolják, melyek bizony alapfeltételei a sikeres modell-létnek.

A barna hajú szépség természetesen versenyeken is részt vett, 2004-ben például a Veet Szupermodell tehetségkutatójára nevezett, s bár akkor nem ért el dobogós helyezést, a divatvilág kapui mégis kitárultak előtte.

Modellfeladatok a kifutóra lépés előtt

Ivettnek nem szállt fejébe a dicsőség, a szerény és alázatos modell, tisztelettel beszélt Makány Mártáról is. „Rengeteg lány vett részt a válogatáson, nagyon örültem, hogy kiválasztottak, mert nagyon híres divattervező.” – mondta.

Unszolásomra beszámolt a részletekről is, miből is áll pontosabban a divatbemutatókat megelőző, alapos modellmustra.  „Átlapozzák a portfóliódat, lemérik, hány centi vagy, a derekadat, a csípődet is. Aztán megnézik, hogy jársz, kérdezgetnek, hol, kinél jártál eddig külföldön, belföldön.” – vázolta elém a körülményeket.

Majd a felkészülésről ejtett pár szót. „Rengeteg időt rabolnak az előkészületek” – mosolygott sokat sejtetően a hosszú barna loboncát épp csak lófarokba kötött szépség. Délelőtt a nagy kézügyességet igénylő kontyok, az aranycsillámos sminkek készültek el, délután pedig főpróba követte a divatbemutatót megelőző eseményeket – tudtuk meg Ivettől.

Az az átkozott mobil!

A nagyszerű külső-belső tulajdonságokkal megáldott, szikrázó hölgyemény nemcsak az általa viselt darabokat, a kreáció összes darabját nagyon különlegesnek találta, csillogó szemekkel súgta meg: „Még fogok dolgozni Makány Mártával, gondolom, fölkértek szombatra is.”

Aztán Ivett is előkapta a zsebtelefonját, és huss, kénytelen-kelletlen pontot kellett tegyünk a mini interjú végére. Bár szívesen faggattam volna hosszasabban külhoni emlékeiről, élményeiről, kíváncsi lettem volna, odakint, kikkel dolgozott együtt a szerencsés lányzó, hálás lehettem, hálás vagyok neki így is, amiért megtisztelt válaszaival.

S bár ha valaki, ő aztán igazán nem szorul támogatásomra, csak jót és szépet kívánhatok neki (is). Sodorja bármerre a sors, egyben biztosak lehetünk így is, úgy is, az idő neki dolgozik, a jövő előtte áll.

 
Képwk Makány Márta 2007 Tavasz/Nyár, 2007/08 Ősz/Tél divatbemutatójáról - Pappas Mercedes Szalon, 2006-12-04 További cikkek a témában:

Makány Márta 2007 Tavasz/Nyár, 2007/08 Ősz/Tél divatbemutató (2006. december 4.)


Írta: MZ , Dátum: 2006-12-12






ALMAF