Tóth Bori 200607 ŐszTéli kollekcióját a magyar Topmodell valóságshow versenyzői mutatták be

Bár egy divatbemutató önmagában is alapos előkészületeket igényel, a Grand Café Oktogonban szokatlanul nagy volt a nyüzsgés.


Tóth Bori 2006Tóth Bori ruháiban debütáltak a kifutón

Bár egy divatbemutató önmagában is alapos előkészületeket igényel, a Grand Café Oktogonban szokatlanul nagy volt a nyüzsgés. Fotósok siserehada kattogott, vakuk, kamerák villantak percenként s mindez a fénybeállás miatt, a show még el sem kezdődött. Mintha szándékosan srófolnák az idegeket. Mintha nemcsak a felvillanó lámpák miatt lenne egyre melegebb. Legyinthetnénk, nem minden az, aminek látszik… Tóth Bori esetében tényleg nem. A lenyűgöző premieren túl - parádés ruhaköltemények, lágyesésű kelmecsodák, tíz gyönyörű modell - kicsivel most is többről volt szó. Habnak a tortán, igazi meglepetés várt a kifutón: a leendő magyar Topmodell valóságshow lányai vonultak fel Tóth Bori ruháiban. Fél nyolc. A közönség komótosan gyülekszik a hangulatos kávézóba, a feketeruhás, csinos pincérlányok fel-alá szaladgálnak az asztalok körül. A színfalak mögött lázas munka folyik, a paravánokkal elsötétített galériahelység valóságos kis szalonná alakul át a bemutató előtt.



’Te mr hozzm jttl?’ – rdeklődik a fiatal s mosolygs divattervező, ahogy felmszom a kanyargs csigalpcsőn. Odafent lzas műhelymunka folyik, Tth Bori kezben gőzl a vasal, muszj kisimtani a gyűrődseket, eligazgatni az izgga vlltmseket, mielőtt a hossz, fekete broktkabtka ismt visszakerlhet a vllfra. Ezek mr az utols simtsok. A reglon sorrendbe lltva fggnek, vrakoznak az őszi-tli kollekci csinos darabjai, tbbek kzt pttys muszliningek s a hozzjuk illő alj, fekete s fehr tllcsodk. Kvncsi leszek, hogy llnak majd a modelleken, mert mr nmagukban is lenyűgzők.

Nemsokra a kilencet is elti az ra, m a lnyok mg nincsenek sehol. Bori mr tltztt, a fnyes flitterekkel dsztett felső rajta maradt, csak a piros alapon fehr pttys szoknyt cserlte t, mg lgiesebb, mg nőiesebb lgyessű, virgmints selyemre no s hozzillő, narancssznű, tűsark bőrszandlba bjt, addig lfarokba tűztt, vrs hajt leengedte. ’Kicsit csszunk’ – egyenknt krt elnzst az egybegyűltektől.

A fehr mikrobusz, fedlzetn a lnyokkal, csak fl tzkor grdl a helysznre. A modellek rpa Attila vezetsvel rkeznek, tbbsgk lgies nyri ruht visel, vagy testhezll fekete, fehr rvidnadrgot, de akad kzttk farmerminiszoknys egybe talp papucsban, sőt a hősg ellenre mg farmeros is. Tbbsgben hossz hajak s szőkk, de a fis tsifrizura is slger az idn. Fiatalosak, divatosak, trendik. Nhnyan mg elszaladnak a mosdba, aztn a tbbiekkel egytt, lassacskn őket is elnyeli a spanyolfalak mgtti vilg.

Amg odafnt a varzslatos hajfonatok kszlnek, s az utols pderpamacsok is vgigsiklanak az arcokon, lent a fnyeket prblgatjk. Villognak a fotsok vakui, nemsokra a kamera is kszen ll. A Tth Bori log is a helyre kerl a sznpad vgn. Nagy a srgs-forgs. Időnknt megszlal a zene. Tvfelvtel kszl, ezrt aztn klnsen fontos, hogy minden rendben legyen.

A VIASAT3 stbja a klfldn mr mltn npszerű, a modellek lett kzelebbről is bemutat ’Topmodell leszek’ cmű valsgshow első magyar vltozatnak egyik epizdjt forgatja – tudom meg a kulisszatitkokat – s fny derl a ksedelem okra is: a lnyok tizenegyen voltak, kzvetlen a bemutat előtt kellett a zsűri el llniuk, hogy megtrtnjk a rettegett kivlaszts, amit egyszerű tvnzőknt Tyra Banks veznylete alatt nemegyszer magunk is vgigdrukkolhattunk. A divatesemnyre mr csak tzen rkeztek, a legjobbak. Ltszik rajtuk, hogy egymshoz vannak szokva, az egyttlaks a modellhzban, nemcsak ellenfeleket kovcsol belőlk, ssze is csiszolja őket.

A műsor majdani hziasszonya, a llegzetellltan karcs szupermodell, Vmosi Viki rvid, fekete ruhban, ezst bettekkel dsztett egybe talp, fekete topnkban pompzik. A zsűrinek emelt pulpitus kzepn foglal helyet, ahol mr ott l Herczeg Zoltn is, a tőle mr megszokhatott, felttelezhetően sajt maga tervezte, sznes, egyedi stlus kreciban. A brk mg egyszer, utoljra sszedugjk a fejket, mielőtt brki is a kifutra lpne. Az izgalom nőttn-nő, szinte harapni lehet a feszltsget.

A levegő mg flledtebb vlik, ahogy a lpcsőfordulban feltűnik az első modell pillangmints, fekete estlyi ruhban. Arcn nyoma sincs a fradtsgnak, szinte jjszletett. Igazi nő ll előttnk. Pedig a verseny miatt nagy nyoms lehet a lnyokon, ugyanakkor megknnyebbls is szmukra, hogy ezttal nem ők estek ki.

A VIASAT3 előrelthatlag oktber elejtől tűzi műsorra a ’Topmodell leszek’ hazai vltozatt, valsznűleg htfőnknt, főműsoridőben sugrozza majd az adst. ’Pntekenknt szrakozni jrnak a fiatalok.’ – rvelt egyntetűen a zsűri.

A dntősk kzl nagyon nehz lesz vlasztani, gynyrűek, lettelteliek, fiatalok s ugyanazt szeretnk egytől-egyig: győzni. Kinek-kinek meg lesz majd a maga favoritja, szurkolhatunk nekik mg ppen eleget. Tth Bori bemutatjn mindenesetre mindnyjan helyt lltak, korai lenne biztos befutt vlasztani kzlk.

Fotk Tth Bori 2006/07 Ősz/Tli kollekcijrl, amit a 'Topmodellek' mutattak be - Grand Caf Oktogon - 2006-08-19


Írta: MZ , Dátum: 2006-08-20






ALMAF