Angyali álom by Luan by Lucia

S. Hegyi Luciát talán senkinek sem kell bemutatni, az 1991-ben alakult Luan by Lucia divatház vezető tervezője pályáját angol és francia női szabómesterként kezdte.


Home dekor kollekció a Luan by Lucia divatháztól

S. Hegyi Luciát talán senkinek sem kell bemutatni, az 1991-ben alakult Luan by Lucia divatház vezető tervezője pályáját angol és francia női szabómesterként kezdte. Ruhái elsőként külföldön váltak ismertté. Magyar tervezőként elsőként jelent meg olyan neves szakmai kiállításokon, mint a bécsi Offline, a müncheni Mode Woche, vagy a düsseldorfi Igedo. Azóta számos nagysikerű divatbemutatót tartott, a legutóbbit 2008-ban „Észak Legendái” címmel. Most pedig a tavaszt ünnepli stílusosan, a divatház új home dekor kollekciójával. Lucia szerint, aki csapatával évek óta foglalkozik lakás-kiegészítők tervezésével is, ahhoz, hogy otthonunkban ne csak lakjunk, hanem élni is tudjunk, nagyon fontos a lakberendezés, a lakás megfelelő dekorációs elemeinek összeválogatása. Az erősebb, hangsúlyosabb színek a férfiakhoz, a lágyabb, árnyaltabb, pasztellos színek, a nőkhöz illenek jobban. Az „Angyali Álom” fantázia névre keresztelt art dekor kollekció selyem neglizséi, egyedi tervezésű lakás-kiegészítői, selyem és műbőr párnái a harmónia, a tisztaság és a szépség jegyében születtek, így méltó díszei lehetnek az igényesek otthonának.



Ezüst, fehér, zöld, narancs

S. Hegyi Lucia„Különbözőek vagyunk, tehát különböző otthonra vágyunk. Más színekkel, anyagokkal, kiegészítőkkel vesszük magunkat körül, de abban megegyezünk, hogy mindannyian a harmóniára, szépségre és tisztaságra törekszünk. Ez a vágy ihletett minket is az „Angyali Álom” kollekció megalkotására. A kollekció minden egyes darabja aprólékos munkával, különleges gondoskodással készült, s anyagában, színvilágában egyaránt képviseli a harmónia, szépség, tisztaság egységét.” – mondta S. Hegyi Lucia, a Luan by Lucia divatház vezető tervezője.

A kollekció darabjait egytől-egyig minimalizmus, letisztult forma- és színvilág jellemzi. A részletek kidolgozása és a díszítés a sejtelmesség érzését nyújtják, amely a kiegészítőkön megjelenő és a divatházra oly jellemző angyal-motívumokban ölt testet.

A kollekció jellemző színei a fehér, a narancssárga, a zöld és az ezüst. A fehér a tisztaság, a rend, a semlegesség színe, ártatlanságot, jóságot, tiszta érzelmeket sugall. Világosságából adódóan tágítja a teret, a többi szín között semlegesítő szerepe van. Háttérként alkalmazva kiemeli a kollekció elemeinek narancs és zöld motívumait. A modelleken aktív szerepe van a narancssárgának, amely nyíltságot, életörömöt, boldogságot és pozitív energiát sugároz.

Luan by LuciaA motívumok másik jellemző színe a fehér mellett, a zöld, melyet az élet színeként tartanak számon. A zöld olyan hangulatot, légkört teremt, amely nyugodt és pihentető, karakterizálja a természet erőinek intenzitását. Az "Angyali Álom" kollekció darabjainak eleganciáját az ezüst finom használata biztosítja. Az ezüst önmagában egyszerűséget, visszafogottságot sugároz, mindemellett csillogásával magára vonja a figyelmet. Az ezüst ritka, méltóságteljes, nemes, szerény, mégis tekintélyt követelő és modern.

 Az „Angyali Álom” kollekciót úgy alkották meg, hogy darabjai, a személyre szabott, bensőséges hangulatot árasztó lakások méltó kiegészítői legyenek. 

Fotók:

Fotók a Luan by Lucia divatház "Angyali Álom" home dekor kollekciójáról - 2008. május

Fotók S. Hegyi Lucia divattervezőről

További cikkek a témában:

Portréinterjú S. Hegyi Lucia, divattervezővel

S. Hegyi Lucia 2008-as Észak Legendái kollekciójának bemutatóján jártunk (január 24.) 

Mindent a Luan by Lucia divatházról a HazaiDivat.hu portálon


Írta: MZ , Dátum: 2008-06-16






ALMAF