Menyasszonyok sminkje a Hiúságok Vására 2007-en (április 13.)

A WMN Hiúságok Vására épp csak megnyitotta kapuit az érdeklődök előtt, máris színes programokkal fogadta a nagyérdeműt.


A nemrégiben Guiness rekorderré lett sminkmester, Dévényi Kathy make-up tanácsai

Dévényi KathyA WMN Hiúságok Vására épp csak megnyitotta kapuit az érdeklődök előtt, máris színes programokkal fogadta a nagyérdeműt. A WestEnd City Center „B” parkoló szintjén létrehozott, fedett kiállítótér standok százainak portékáját kínálta, egy villámsebességgel végrehajtott candida szűréstől a fogfehérítésig bármit kipróbálhattunk. A Szépségsziget névre keresztelt, színes babzsák fotelokkal, felfújható labdákkal telehintett pódium előtt egyelőre mégis csak lézengtek a kíváncsiak. Pedig, amit Dévényi Kathy sminkmester művelt két bájos segítőtársával – kezük alatt röpke húsz perc alatt tündökletes menyasszonyok születtek az amúgy is szemrevaló modellekből – kár volt elszalasztani.



Ha menyasszony, királylány szeretne lenni…

Ahány leendő ara, annyi típus. Legyen világos szőke, sötétszőke vagy épp barna hajú az illető, normál vagy világos bőrű, ami a menyasszonyi sminkeket illeti, mindenki számára létezik tökéletes megoldás – legalábbis Dévényi Kathy és bájos segítőtársai, Orsi és Petra erről győztek meg bennünket.

A három modell lány arcát már előzetesen lealapozták, a színpadon a szemek, szájak kerültek hangsúlyozásra. Az ünnepi smink legfontosabb kritériuma a tartósság, azontúl lehet natúr matt vagy csillogó, attól függően, hogy ki mennyire sminkeli magát a hétköznapokban. A szem környékét érdemes világos korrektorral kiemelni, az apró mikrocsillámok segítségével bájossá tehetjük a nem mindennapi make-upot.

A selyemfényű festékeket, a halvány selyemcukorka színeket elsősorban a szőkéknek ajánlja Dévényi Kathy, illetve azoknak, akik hétköznapokon nem sminkelik magukat. Ami a trendeket illeti, a trendeket – mondta az Aranykoszorús sminkmester – mindenkor az adott, szépülni vágyó illető diktálja. Trendszíneket lehet ugyan használni, de nem kell mindig trendinek lenni – tette hozzá mosolyogva. A menyasszonyok egyébként sem szeretik az extravagáns dolgokat, a nagy napon mindenki inkább királylányhoz szeretne hasonlítani.

Fontos-e a próbasmink?

A próbasmink mindig a menyasszonynak fontos, azért, hogy lássa, hogy fog kinézni, nyugodtan menjen a nagy nap elé. Hisz az egész hétmérföldre szóló lakodalom csakis akkor sikerülhet frenetikusan, ha a menyasszony tisztában van vele, tetőtől-talpig ragyogóan fest.

Az ünnepi smink elkészítésénél természetesen a pirosítót sem nélkülözhetjük, általában az enyhe pír javallott, de ez változhat a bőrtípus függvényében, illetve az adott smink jellegéből fakadóan, attól függően, hogy hűvösebb vagy melegebb árnyalatok dominálnak-e benne.

Az ünnepi sminkek esetében elengedhetetlen, hogy ne csak a bőrtípushoz, archoz illeszkedjenek, de harmonizáljanak a kiválasztott ruhával és az elkészült frizuraremekkel is, sőt még a menyasszonyi virágcsokor színét, formáját, méretét sem árt figyelembe venni.

A barna hajúak rózsaszín és padlizsán árnyalatokkal hangsúlyozhatják szemhéjukat, a szem köré szórt apró csillámok viszont minden menyasszonynak meghatódottságtól könnyes tekintetet varázsolnak, mely igen jól mutat az ünnepi fotókon is.

Hosszú pillák, tűzvörös ajkak

A pirosítás mellett a spirálozás is elengedhetetlen. Ünnepi sminkekről lévén szó, a szálas műszempilla használata, mely nagyon természetesen hat, is javallható. A szempillákat nyugodtan lehet vastagon festeni, hisz jelen esetben ez az egyetlen kontúr, amit a szem kaphat.

Egy pici sötét tussal ugyan be lehet csalni a szempillák tövébe egy kis árnyékot, vagy akinek a szeme mindenképp igényli a kontúrt és jól áll neki, leheletnyi tussal is besegíthet. A menyasszonyok szemöldöke általában rövid, ezen egy kis porral lehet javítani – tanácsolta az újdonsült Guiness rekorder.

Ami a szájfestést illeti, e téren végre lehet merészen gondolkodni, a száj szikrázhat tűzvörösen vagy lehet mély bordó, mely egy bordó rózsacsokorral kifejezetten jól mutat. Bár a menyasszonyok nagy többsége a natúr szájakat kedveli – tudtuk meg Dévényi Kathytől – a barnás, erősebb árnyalatok is nagyot tudnak lendíteni az ünnepi sminken.

A szájfényt viszont, bármennyire is trendi mostanság, ez alkalommal muszáj száműznünk. A hitvesi csóknál prózaibb okot keresve sem találhatnánk indoknak, miatta elengedhetetlen, hogy a fixált rúzs nagyon tartós legyen.

A púderrel csak csínján!

Ha már minden szikrázik és ragyog arcunkon, végezetül jöhet a púderezés. A szép bőrt azonban nem szabad agyonmaszatolni, a természetesség érdekében célszerűbb több bőrfelületet szabadon hagyni, és csak, ha a szükség úgy hozza, menetközben utána púderezni az arcnak.

Az egyszerűbb sminkeket aranyló púderekkel lehet alkalmivá tenni, ezek nem is annyira az arccsontra, nagyobb mennyiségben a vállra, dekoltázsra kerülnek, a nyáron szépen lesült bőrnek finom, selymes fényt varázsolva.

(A színpadon újjászületett manökenek sugárzó szépségét csodálva, a fentiek követését, mindenkinek csak ajánlani tudom.)


Írta: MZ , Dátum: 2007-04-14






ALMAF