Dévényi Kathy, sminkmester Guiness rekord kísérlete napról-napra

Nem elég, hogy kedden már a kora reggeli tévéműsorban szépített, a Guiness rekordot sem tudta időben elkezdeni Dévényi Kathy...


Dévényi Kathy a világ leggyorsabb sminkmestere

Dévényi KathyNem elég, hogy kedden már a kora reggeli tévéműsorban szépített, a Guiness rekordot sem tudta időben elkezdeni Dévényi Kathy, sminkmester. 18 óra 56 perckor rohamlendülettel látott neki mesteri make-upjainak. A sminkfotelban elsőként helyet foglaló Kriston Andrea, az intimtorna koronázatlan királynője, bődületes sebességgel született újjá keze alatt. Hogy mi mindenre képes a tökéllyel eldolgozott alapozó, egy kis arcpír és szemfesték, eddig csak kapizsgáltuk, vendégei lenyűgöző sminkremekei láttán azonban meg is bizonyosodhattunk felőle.



Intro

Nehezen bukkanunk a főváros XIII. kerületében, a Csanády utca 16. szám alatt lévő szalonra. Első utunk a néhány utcával arrébb fekvő Báj Boxba vezet. A pincehelyiség lelakatolva, tudjuk, rossz helyen járunk. A néhány háztömbnyi séta meghozza az eredményét, az új stúdiót nem lehet eltéveszteni. Az utcafrontról nyiló szalon csupaüveg kirakatával csábít, művészemberek, többek között Für Anikó, Edvin Marton arcképei lógáznak a magasból, odabent pedig a Nox együttes bájos énekesnőjének portréja mosolyog a falról.

Dévényi Kathy a bejárattal átellenben várakozik a kezdés időpontjára, az óriás falitükör előtt lévő polcocska sminkszerek tucatjaitól roskadozik. A szalonban még nincsenek sokan, Gerényi Katalin a sztárvendégeket fogadja, Zsiráf úr a Guiness Rekordbizottság nevében felügyeli az eseményeket, a helyszínen lévő fotósok apparátjaikat élezik. Rajtuk kívül néhány csinos lány tartózkodik még a barátságos helyiségben, bírák ők is, négy óránként cserélik, váltják egymást.

George Michaelre születő sminkremekek

A háttérben George Michael best of forog, Dévényi Kathy a kezdeti lendülettel sminkeli csinos delikvenseit. Kriston Andrea után Ábel Anita érkezik, a sminkremek ismét túl hamar készül el. "Hiába mondom mindig, hogy én vagyok a leggyorsabb a szakmában, sosem hiszik el" - jegyzi meg Dévényi Kathy, miközben kitartóan jár a keze. Lehetetlen meggyőzni, vegyen vissza a tempóból, profizmusa nem engedi.

Ábel Anita átváltozása után a sminkfotel ismét csak megüresedik, nincs kit a szépülők sorába ültetni. Gerényi Katalin persze nem esik kétségbe, másodpercek alatt orvosolja a problémát, fiús, majd' világ életében rövid hajú barátnőmet szemeli ki Dévényi Kathy újabb áldozatául. Az eredmény most is magáért beszél. A hölgy vonásai lágyak, nőiesek lesznek, szempillája sűrű és hosszú, ő is csak nehezen ismer magára. "Pedig csak színek kerültek rá" - ámuldozik Zsiráf úr is, aki nehezen tud betelni a látvánnyal. "Fény-árnyék" - helyesbít Dévényi Kathy - "optikai csalás az egész" - hűti le, csigázza tovább a kedélyeket.

Repül a kismadár

Az elkészült sminkremekekről gyors egymásutánban fotó készül, hitelesítvén a rekordkísérletet. Nemcsak a sminkszerek, ecsetek fogynak, a tea is literszám. Bár inni a szabályok értelmében, lévén szó állóképességet próbáló mutatványról, korlátlanul szabad(na), Dévényi Kathy nem fogyaszt sokat, tudja, mosdóba csak nyolc óránként egyszer mehet.

A csapatszellemet Dévényi Kathy fia is erősíti, barátaival időről-időre bekukkant a szalonba, ellenőrizni, bírja-e még "anyu". A sminkmestert nem kell félteni, menetközben még a bacilusoktól védő arcmaszktól, amilyet Michael Jackson visel éjt- nappalá téve, is megszabadul, mint mondja, nincs rá szüksége. Optimizmusa mindenkit lehengerel, aki fáradt lett volna addig, új erőre kap. Ha hasonló körülmények közepette folytatódik minden, az a negyven óra hamarabb fog elrepülni, mint hinnénk, legföljebb a hölgyek zöld, tüllvirágocskát formázó kitűzője hervad bele a Guiness Rekord kísérletbe.

Celeb-nap

Az érdeklődök a szalon melletti Kánaán étteremből követhetik nyomon az eseményeket, ahol óriáskivetítő várja a kiváncsiakat - tudjuk meg Gerényi Katalintól. Néha-néha ugyan a szalonba is be lehet kukkantani, ám nagy tömegnek nem illdomos egyszerre a helyiségben tartózkodnia, az ajtó hiába marad nyitva, időről-időre fogy a rendelkezésre álló oxigén.

Az elővigyázatosságnak oka van, a szerdai celebnap, Kapócs Zsókástúl valószínűleg többeket vonz majd a helyszínre, a szalon előtt bámészkodó öt-hat fős 'embertömeg', a ránk váró események fényében minden bizonnyal többszörösére duzzad majd.

Éjszaka

A sminkmaraton az éjszaka is zavartalanul folytatódott tovább. "Gyakorlatilag szétröhögtük magunkat" - tájékoztatott Gerényi Katalin. A hajnali háromkor tartott, első szünet mindössze arra volt elég, hogy az Aranykoszorús sminkmester átöltözzön. "Pólót, cipőt cserélt, fogat mosott és alaposan megmasszíroztuk."

Dévényi Kathy azóta is lankadatlan szorgalommal dolgozik, hatalmas lelkierővel bírja, ma már a Danubius Rádiónak is nyilatkozott. A szalonban még mindig mosolygós arcok fogadják a vendégeket, melyben Dévényi Kathy mellett, nem kis szerep jut Gerényi Katalinnak, aki nemcsak a sajtót és a vendégeket irányítja, a kitünő hangulatról is kezeskedik.

Fotók Dévényi Kathy rekordkísérletéről

További fotók a témában: Fotók Dévényi Kathy új Guiness rekordot köszöntő sajtótájékoztatóról - Dunapark Kávéház, 2007-03-29


Írta: MZ , Dátum: 2007-03-28






ALMAF