Design Hét 2010

Design Hét Budapest 2010: Design - élj vele! Egy újabb sikertörténet

OperaA Design Terminál Nonprofit Kft., a Magyar Szabadalmi Hivatal támogatásával és a Magyar Formatervezési Tanács védnökségével idén hetedik alkalommal rendezte meg a Design Hét Budapest című eseménysorozatot. A város egészét behálózó, valóban fesztivál hangulattal csábító program október 1-10. között várta mind a szakma képviselőit, mind a nagyközönséget.

A 2010. évi rendezvény a design társadalmi és gazdasági hasznosságára, valamint problémamegoldásban játszott szerepére fókuszált, szlogenje a Design - élj vele! mondat volt. Az ebben az évben is közel 60.000 látogatót vonzó 10 napos programsor 190 együttműködő partnerrel valósult meg és a múlt évihez képest majd 40%-kal több, összesen közel 120 kiállítást, előadást, bemutatót és workshopot kínált több mint 100 helyszínen.


A Design Hét után is látogatható programok

Design Hét BudapestA Design Hét Budapest idei programjában eddig sohasem látott mennyiségű rendezvény várta a design rajongóit. A tárlatok, divatbemutatók, előadások, workshopok sokaságát szinte lehetetlen volt a fesztivál tíz napja alatt végiglátogatni, ezért összegyűjtöttük azokat kiállításokat, amelyek a fesztivál végét, azaz október 10-ét követő napokban, hetekben, sőt akár hónapokban is tárt kapukkal várják az érdeklődőket. A még nyitva tartó kiállítások mellett érdemes újra és újra ellátogatni a Design Hét Budapest weboldalára is, ahol a programokon készült számos fotó mellett minivideókat is meg lehet tekinteni: http://designhet.hu/videok


Design Hét Budapest 2010: Design – élj vele!

Egy újabb sikertörténet
Design Hét Budapest 2010: Design – élj vele! Budapest, 2010. november 30. … A Design Terminál Nonprofit Kft., a Magyar Szabadalmi Hivatal támogatásával és a Magyar Formatervezési Tanács védnökségével idén hetedik alkalommal rendezte meg a Design Hét Budapest című eseménysorozatot. A város egészét behálózó, valóban fesztivál hangulattal csábító program október 1-10. között várta mind a szakma képviselőit, mind a nagyközönséget.


Design Fórumok a Graphifesten I. 2010

Az idén negyedik alkalommal megrendezett Graphifest keretében, magyar és nemzetközi szakemberek bevonásával kerül sor a grafikus szakma néhány kiemelten fontos, aktuális kérdését körüljáró Design Fórumokra.

Az első, ezen a héten pénteken, 17.00 órai kezdettel, a Design Terminál Erzsébet téri épületében, neves nemzetközi szakemberek részvételével megvalósuló Fórum témája: Hogyan tovább? - Paradigmaváltás és új horizontok a tervezőgrafikában.


A Design Hét Budapest 2010 jelentkezési határideje: 2010. április 30.

Design Hét 2010A Deisgn Hét 2010. október 1-10. között kerül megrendezésre, "Design - élj vele!" címmel. Résztvevőnek jelentkezni legkésőbb 2010. április 30-ig lehet a programsorozat kurátoránál, Halasi Ritánál (rita.halasi [a] designterminal.hu). További információval és konzultációs lehetőséggel a szrvezők a +36 20/9143810-es mobilszámon állnak rendelkezésre.


A Design Hét 2010 sztárvendége Paola Navone designer (október 8.)

Paola NavoneA Design Terminal Nonporfit Kft. és a Roomba Home Culture közös vendégeként, a Design Hét 2010 sztárvendégeként 2010. október 8-án Budapestre érkezik a kortárs design egyik legizgalmasabb figurája, az olasz származású művész és ízig-vérig világpolgár Paola Navone. Igazi utazó ő, aki egyfajta XXI. századi nomádként – testben és lélekben – egyaránt otthon érzi magát Európában és Kelet-Ázsia számos pontján, s akinek munkáit a különféle kultúrák, a dinamikus formák és a nőies lágyság elegye hatják át. Paola Navone egyébként nem először utazik Magyarországra. A '90-es években többször vendégeskedett már a fővárosban egy itt élő és dolgozó író barátjánál. Ennek a korszaknak az emlékét őrzi a Baxter Budapest névre keresztelt, klasszikusan nagyvonalú kanapéja.


A Design Hét 2010 programjából (október 1-10.)

Design Hét 2010A Design Terminál idén hetedik alkalommal rendezi meg a Design Hét Budapest című eseménysorozatot. A főváros egész területén zajló, a szakmát és a nagyközönséget egyaránt megszólító fesztivál 2010. október 1. és 10. között várja majd az érdeklődőket. Az évről-évre mintegy 60.000 látogatót vonzó programsorozat 2009-ben 163 együttműködő partnerrel valósult meg és 87 kiállítást, előadást, bemutatót kínált, túlnyomórészt telt házzal. A 2010. évi programok a design társadalmi és gazdasági hasznosságára valamint problémamegoldó szerepére fókuszál, szlogenje: Design – élj vele!


Újra Nyitott Stúdiók a Design Hét 2010-en (október 1-10.)

PrintaA Design Hét Budapest 2010 keretében a tavalyi évben vadonatúj kezdeményezéssel jelentkezett a Design Terminál. A Nyitott Stúdiók program hatalmas sikert aratott, így az idei évben újabb 14 designerműhely kapui nyílnak meg a nagyközönség előtt. Az érdeklődők bepillantást nyerhetnek az Anagraphic grafikai stúdió, az Artfront építész-belsőépítész műterem munkájába, megismerhetik az egyedi kristálycsillárok tervezésére és kivitelezésére szakosodott Manooi márka műhelytitkait, s a Kolbászból Kerítést! stúdió iróniát sem nélkülöző tárgyait. A divatrajongók számára kihagyhatatlan célpont a Dresscode, az Esztille Műhely, a Kamchatka Design, valamint a Kepp Showroom és a NATI 100% PUREIDEA öltözékeket felvonultató szalon. A Fördős Ékszerstúdióban a kortárs ékszertervezés rejtelmei tárulnak fel, a nemrégiben megnyílt Printa Akadémia műhelyében különböző nyomási technikákkal, a nyomtatott művészettel, és az ökodesign témájával kerülhetnek közelebbi kapcsolatba a vendégek, míg Görömbei Luca üvegstúdiójában kipróbálhatják az üvegcsiszolást, -vágást. A legújabb technológiák és a fotózás szerelmeseinek ajánljuk a Flashback Photo műtermét, ahol az analóg és a digitális fotózás kulisszatitkaira egyaránt fény derül, valamint a nemzetközi piacon is jelen lévő Zoltan+ irodáját, aki csapatával arculattervezéssel, grafikai munkákkal és web designnal egyaránt foglalkozik.





ALMAF