Az új Calvin Klein üzlet megnyitója divatbemutatóval (április 17.)

A kevesebb néha több! – tartja a mondás, s ez lehetett volna a Calvin Klein bemutató mottója is


CKA kevesebb néha több! – tartja a mondás, s ez lehetett volna a Calvin Klein bemutató mottója is, amelyre 2009. április 17-én érkeztünk a budapesti Rózsakert Bevásárlóközpontba. A divatbemutatóval egybekötött üzletmegnyitón néhány híres arcot is felfedeztünk: Csomor Csilla elmélyülten nézegette a vállfán himbálózó márkás ruhadarabokat. Színkavalkádot, barokkosan díszes ruhákat ezen a rendezvényen egyetlen modellen sem láttunk, de nem is vártunk ilyesmit, hiszen Calvin Kleint mindig is a visszafogott elegancia jellemezte, s ez most sem volt másképp.



Érkezés

Calvin Klein <a href='/uzletnyito.html' title='üzletnyitó'>üzletnyitó</a> 2009Fél kilencre szólt a meghívás a Rózsakert Bevásárlóközpontba, a legújabb Calvin Klein butikba, ahol egy szűk körű szalonbemutatóra gyűltünk össze. Az üzlethelyiség - akárcsak a CK ruhák - mellőzött minden hivalkodó cicomát, harsányságot. Letisztult formák, visszafogott színvilág és kifogástalan elegancia a boltban és a kollekcióban egyaránt. Minderről az üzletvezetővel, Kovács Szabinával beszélgettünk kicsit a boltnyitó után s a koktélparti előtt.

Egyszerű és nagyszerű

HazaiDivat.hu: Két irányvonalat figyelhetünk meg a márkán belül: az egyik a CK, a másik a Calvin Klein Jeans. Miben különbözik e kettő?
Kovács Szabina:
Igazából három vonalról beszélhetük a márkán belül: a Jeans, a CK és a Collection, ezek közül azonban valóban csak a CK és Jeans látható az üzletben, a Collectiont nem hoztuk be, s ennek nagyon egyszerű oka van. A Jeans kifejezetten fiatalos, lazább, kötetlenebb stílus, éppen ezért inkább a fiatalok szeretik, a CK a férfiaknál öltönyt jelent, a hölgyeknél blúzok, kosztümök viselésében nyilvánul meg, tehát egy elegánsabb, visszafogottabb irányvonal, mondhatni casual, míg a Collection a legmagasabb kategóriája a márkának, ide tartoznak az estélyik és egyéb alkalmi viseletek, s ez bizony az árban is megmutatkozik.

HazaiDivat.hu: Eszerint a magyar közönség még nincs felkészülve a Collection befogadására?
KSz:
Valószínűnek tartom, hogy egyelőre túl drága lenne ez a vonal, nagyon szűk réteg engedhetné meg magának, így nem tartom célszerűnek, hogy pillanatnyilag ezzel is foglalkozzunk. A legnépszerűbbnek a Jeans mondható, hiszen még a CK-hoz képest is jóval kedvezőbb, ha az árakat nézzük.

HazaiDivat.hu: Mi a legjellemzőbb stílusjegye az idei kollekciónak?
KSz:
Az idei tavasz/nyár kollekció sem mond ellent az általános Calvin Klein stílusnak: tehát továbbra is erősen jelen van a kollekcióban a fekete, a fehér és a szürke egy kis bézzsel, barnával, lilával megfűszerezve. Letisztult forma, stílus és visszafogott színek jellemzik most is a kollekciót.

Csak semmi hivalkodás!

Calvin Klein 2009A kollekciót valóban a fekete, fehér és szürke darabok uralták, ami nem egyenlő az unalmassal vagy az elcsépelttel. A Jeans vonalon belül láthattunk visszahajtott aljú térdfarmert, fehér alapon szürke mintás pólóval, hatalmas fekete táskával; apró, fehér sortot indigókék, az alakot hangsúlyozó farmermellénnyel, keresztben átvetett fehér szütyővel; vízkék hosszú farmert - nem a most divatos, cipőkanállal magunkra rángatós fazonban – lyukacsos kötésű, ezüstszín, köldökig dekoltált pulóverrel, alatta fehér toppal.

HazaiDivat.hu: Valami újdonság?
KSz:
Mindig akad valami apró újítás például a táskák, övek terén. A farmereknél pedig most visszajött a trapéz fazon, sőt nyáron érkezni fognak kifejezetten bő szárú nadrágok is.

HazaiDivat.hu: Ki választotta ki a kollekciót, amit ma este láthattunk, illetve amit az üzletben is megvásárolhatnak majd a látogatók?
KSz:
Az üzlettársammal együtt, közös erővel válogatjuk össze a kollekciókat. Ilyenkor kiutazunk Milánóba és fél évre előre kiválasztjuk azokat a modelleket, amelyeket majd a következő szezonban láthatnak a vásárlók az üzletben. Mi próbáltunk most a bevásárlóközpont arculatához igazodni, tehát az elegánsabb stílust részesítettük előnyben, mivel úgy gondoltuk, hogy a Rózsakertben inkább egy igényes vásárlóközönség a célcsoport.

HazaiDivat.hu: Kedvenc a mostani kollekcióból?
KSz:
Az a nadrág, amit épp most is viselek, mert remekül variálható: magas sarkúval elegáns, lapos sarkúval sportos… s persze a farmerek.

A CK vonal képviseletében üzletasszony hangulatú kis ruhákat, blúzokat vehettünk szemügyre. Szűk szabású, fekete vagy játékosan – persze csak mértékkel – perdülő szürke szoknyát, halványgrafit, bő szárú, lezser felsejű nadrágkosztümöt, fő a változatosság. S természetesen az elmaradhatatlan kis feketéket: spagetti pánttal, a test vonalát finoman követő szabással, csípő részen rafinált redőzéssel, a combnál magasan felhasítva és bővebb fazonú, rövidke ujjú, térdig érő társát. Ezüstflitterekkel gazdagon kivarrt topot is megcsodálhattunk U alakú kivágással, derékban bő, húzott fazonban. A férfiaknál még mindig a klasszikus fekete, szürke öltöny dominált éjszín inggel vagy épp fehérrel, s persze a sportos, felhajtott gallérú pólók nyakban megkötött pulóverrel.

Formabontó, meghökkentő kollekció most sem vonult a szemünk elé a Calvin Klein neve alatt, helyette a már jól megszokott minimalista vonalvezetés és visszafogott színvilág jellemezte a látottakat, mint már annyi éve.

Fótók: 

Fotók a Calvin Klein üzletmegnyitóról - 2009-04-17, Rózsakert Bevásárlóközpont

További cikkek a témában: 

Societá 2008 Tavasz/Nyár divatbemutatón jártunk (március 28.)

Nőiesség a köbön csipetnyi kislányos romantikával (október 13.) 

Mindent a Calvin Kleinről a HazaiDivat.hu portálon


Írta: Ekhó , Dátum: 2009-04-18






ALMAF