Kosarasok

Kosarasok. Miért nem az óriások sportja a legnépszerűbb labdajáték Magyarországon?


A Miss Balaton nyolcévnyi felhozatalát csillogtatja meg a Fradi stadionjában. Jó. De miért épp a futball? Miért nem a kosárlabda? Miért nem az óriások sportja a legnépszerűbb labdajáték Magyarországon? Talán mert a magyar átlag nem két méter... Sajnos.

Volt alkalmam NB1-es kosármérkőzésen a bírói asztalnál ülni (na nem mint bíró, isten ments, de ezt most hagyjuk), és így megtudni, mi az, hogy magas. (Pedig életem párja is 194.) Szóval a magas az, aki ha feláll melléd - mert a meccs egy fordulópontjánál pályára parancsolta az edzője -, akkor egy átlagos széken ülve, arcodat jobbra fordítva a térde látványába ütközöl. Na jó, talán nem a térde, de a combközepe. És közben te sem vagy alacsony, 174-nél az ember már büszke a magasságára.



El is gondolkodtam akkor, hogy ha már a nemzetközi trendek szerint a modellnők az égig érnek (183 alatt ne is álmodj külföldi modellkarrierről. Jó, tudom, Kate Moss csak 168, de a kivétel csak erősíti...), akkor a modellférfiak vajon miért nem? Én a divatdiktátorok helyében a 2 méter 3 centi alá nőtt pasikat egyszerűen lezavarnám a kifutóról. Merthát a férfi és nő között a 20-nyi különbség az ideális. Márhogy centiben, és fölfelé. Az ok igen egyszerű: tíz centi különbséggel még jól mutat egy pár, ezért ha a 183 centis modell belebújik egy tizcentis tűsarkúba (ami kifutón gyakran megesik), akkor máris 193-ra nőtt. 193 + 10, az pedig éppen 203, tehát helyben vagyunk.

De aztán az is eszembe jutott, hogy az én 194-es pasimra is nehezen kapunk nadrágot, mert ami csípőben jó, az hosszban rövid, és ami hosszban megfelel, az kétszer körülérné. Tehát a modellpasik ideális mérete azért egyezik meg a modellnőékkel, mert 183-nál már a fiúk is magasnak látszanak a kifutón, és legalább nem kell ótriás méretre szabni a kollekciót, amit aztán ki vesz meg...?

Aztán ott van még az, hogy az én pasim is egy istenáldotta modelltehetség, mégsem sikerült még lencse elé parancsolnom divatmodellkedés céljából, a kifutóról pedig éppúgy hallani sem akart... Ma már nem is erőltetem. Ehelyett kosárlabdázik. NB2-ben. Talán neki van igaza...


Írta: Darnyik Szilvia , Dátum: 2006-10-24






ALMAF