'Csak 10 perc' és Zoób Katti 2006-os nagybemutatója

'Csak 10 perc' és Zoób Katti 2006-os nagybemutatója


Este fél hét. Előtt tíz perccel. És hogy milyen sok néha tíz perc, arról álljon itt egy szösszenet.

Zoób Katti divatbemutató nincs minden hétvégén, nagybemutató pedig (érts: nem egy szalonban, vagy üzletben, hanem ezer főt befogadó, impozáns környezetben és ráadásul az eljövendő szezonra szóló, a divattervező munkásságát egy évre előrevetítő divatesemény) idehaza csak évente egyszer. Ennyit bír el amgyar piac, és egy magyar tervező költségvetése. Jogos. Így aztán az ember felölti legszebb ruháját - én a völegényemtől születésnapomras kapott csodás Aqunauta kompozíciót jelöltem ki a feladatra - és tűsarkúján odatipeg a Magyar Telekom Székháza elé.



Időben érkezik, mert egyrészt nem illik beesni, másrészt körül is kíván nézni, ki, miben, hogyan, meg ugye felvenni a ritmust, átvenni a hangulatot. Tehát odatipeg a 19.00-re szóló meghívó miatt 18.30-ra, de 10 perccel előbb érkezik. Előbb érkezik tehát az ominzózus kis idővel, és mit lát? Hosszú, tömött, kígyózó sort, egyemberként glancban. Merthogy nem csak ő, de rajta kívül még majd’ ezren gondolták úgy, hogy kicsit előbb jönnek.

A hőmérséklet jó, ha 5 fok, az exkluzivitás bája megfagyva, összetörve hever az aszfaltjárdán, melyen kiszolgáltatton ácsorgunk mi, a meghívott vendégek.

A tíz perc eltelik, a kapuk feltárulnak, a vendégeket nyájas mosolyú hosztok fogadják a jó melegben. Helyünk is akad, méghozzá sajtó lévén az első sorban, épp a kifutó végének oldalán, tehát majndem a legjobb helyen. Ez visszahozza az önbizalmat, mégiscsak van becsülete az újságíró szakmának. Zoób katti is tudja, hogy amit ott, este 2 x ezren (22.00-kor kezdődött a 2. divatbemutató) látnak, arról másnap százezren olvasnak majd a divatmagazinok, életmódújságok hasábjain. Őket is kiszolgálandó tehát hatalmas kivetítőn forgó werkfilm tájékoztat a nemzteközi piacra szánt Zsolnay - Katti Zoób kollekció ékszereienk készüléséről, a ruhák fotózásáról.

A divatbemutató professzionálisabb már nem is lehetne, a modellek tudják a dolgukat, még a babaarcú, csípőficamos modell-lány is szerves része tud lenni egy vele talán anti-diszkriminációt hirdető divateseménynek. A ruhák gyönyörűek és kívánatosak, a színek a helyükön, a fejünkben tökéletes kép rajzolódik a jövő év trendjéről. Csak az a tíz perc, az ne lett volna...


Írta: Darnyik Szilvia , Dátum: 2006-11-26






ALMAF