Ne tessék cirkuszolni!

Minden tiszteletem utólag is a műsorvezetőé, az eseményt megelőző, néhány napos felkészülés során alaposan elsajátította a fodrászmesterség terminusait


Amikor először meghallottam, hogy a Wella Professionals fodrászbemutatójára a Fővárosi Nagycirkuszban kerül sor, pánikba estem. A mélyről jövő gyerekkori emlékeket nehéz volt elhesegetni, azok a bizonyos nagymamás, papás előadás-látogatások egy életre nyomott hagytak bennem.Minden a Halló elefánttal kezdődött, az ormányossal ékített plakát máig orrom előtt táncol, rajta a pirosban úszó, azóta réges-rég kiszuperált, békebeli tárcsás telefonok egyikével. A showból a szünetbeli perecvásárlás maradt meg, meghogy a megtermett Dumbo a húszcentis emelvényre helyezte méretes tappancsát, mindezt kitörő taps közepette. Talán még néhány ostorcsapást is kapott a hátára mindezt kiprovokálandó, de lehet, én emlékszem rosszul. Mindenesetre sajnáltam szegényt, olyan szomorú pillantása volt neki, olyan cserzett bőre.

Másodszor kínai gyerekek vendégszerepeltek a cirkuszban, akkor valami gyanús folyadékkal teli üvegedény röpült el, pontosabban szállt a nézőközönség sorai közé. Hál isten nem az első sorban ültünk, különben aznap már fürödni se kellett volna, vagy épp ellenkezőleg, duplán...

De most! Úgy látszik a cirkuszhoz is fel kell nőni. Persze először is a méretbeli különbségeket vettem észre, rágódásom tárgyát az "ahogy mi érünk, minden úgy megy össze" problematikája képezte. Sok időm persze nem jutott a töpörödés filozófiáján emészteni magam. A zömében fodrásztanulókkal zsúfolt tribün Tilla megjelenését követően tapsorkántól zúgott, visszhangzott - így aztán alaposan el is lett terelve figyelmem.

Minden tiszteletem utólag is a műsorvezetőé, az eseményt megelőző, néhány napos felkészülés során alaposan elsajátította a fodrászmesterség terminusait, nemcsak a finishtermékek kék, zöld, sárgaablakos mibenlétében volt otthon (talán az erősséget jelenti mindez, nem vagyok benne 100%-osan biztos), de még az U alakú lválasztások se ijeszthették el a további helytállástól.

Ami a produkciókat illeti, nehezen tudnék kedvencet választani közülük, volt, amelyik szakmaiságával, praktikus tanácsaival fogott meg, akadt, amelyiknek látványossága nyűgözött le. A Megasztáros lányzóknak, művésznőknek utólag is köszönöm az élményt, élményeket, Tóth Vera esetében, különösen. Érdekes módon ezen jeles alkalom során még az órislabdán egyensúlyozó kisember, a kötéltáncosok sem zavartak, sőt!

A régi "nem szeretem cirkusz" rétegre, egy új, még meg nem szilárdult, meg nem csontosodott, "már elviselem, hajlok a szeretetére" réteg került. Ki tudja a jövőben hová, meddig fokózodhat mindez?


Írta: MZ , Dátum: 2007-11-26


ALMAF