Luxuscsodák bűvkörében...

A luxuscsodákon túl a VIP nap divatbemutatóit is megszemléltem, a Persona és a Sylvia’s Secret fehérnemű bemutatójával gazdagabban térhettem haza


Autó kiállítás?



bevallom őszintén, mikor először tudomást szerezem róla, nem éreztem túl sok kedvet hozzá. Sosem rajongtam a négykerekűkért, nem néztem a kiszemelt férfiegyed, milyen luxuscsodával hasítja az aszfaltot, egyszerűen hidegen hagyott a teremtés koronáinak ezen aspektusa. Persze, ha nagyon mélyen kellene emlékeim után nyúlni, valahol a régmúlt megkopott filmkockáin felfedezném még azt a kislányt, aki az autók márkajelzéséről igyekszik típusba sorolni a járműveket, Zastava, Lada, Skoda – mondja és elégedett mosoly fodrozza ajkát. Régen volt, talán az ovis pajtások előtt szeretett volna felvágni tudományával, kinőtte. Manapság már a nyitott sportautóknak sem fordul utána, legföljebb egy-egy limuzin nyűgőzi le ideig-óráig. Valamit tennem kellett! Olyan nincs, hogy az ember lánya lelkesedés nélkül induljon a BMW-re!

Apropó BMW – hosszasan tudnám sorolni az élményeimet. Apu és munkatársai itt sütötték Magyarország első pizzáját, amiből tökmag létemre, a kolléganők bámulatára, be tudtam nyomni egy egészet. Nem volt nagy kunszt, remek tészta, finom szalámi, ínycsiklandó paradicsomszósz, már érzem is az illatát. Aztán itt álltunk sorba anyuval, de mennyit, az első pingvincsizmámért, amit még otthon se lehetett leimádkozni a lábamról. Bla-bla-bla…

Gondoltam, ha más nem is, ezek a múltfoszlányok segítségemre lesznek, kíváncsian vághatok neki a luxusjárgány rengetegnek, felmérve a rég látotogatott terepet, netán tán olyasmi is eszembe ötlik, ami előzetesen nem. Ilyen tervekkel indultam neki. A tervekből persze jó szokás szerint nem lett semmi. A Luxusutó Show kétteremnyi csodája (limuzinból is kijutott, hála) elvonta a figyelmemet. Most mondjam, hogy minden méregdrága, hiperszuper csodaklasszis közül az átszabott, formabontó Trabi ihletett meg leginkább? Azért a tűzpiros Ferrarik is lázba hoztak, egy kanyart szívesen tennék velük, na nem most, majd ha végre megtanulok vezetni. (Anno ki nem lehetett szállítani a kis és nagy vidámpark összes dodzseméből, kormányzási lázam eladdig kitartott, míg akkorát nem ütköztem, hogy nyolc napon túl gyógyuló seb csúfította az állam egy balsikerű ütközés eredményeként, hadd ne mondjam, ki volt a hibás…).

A luxuscsodákon túl a VIP nap divatbemutatóit is megszemléltem, a Persona és a Sylvia’s Secret fehérnemű bemutatójával gazdagabban térhettem haza. Útban a buszmegálló felé, még javában az egyik míderes alsónemű csigázta fantáziámat, a jóleső „szendergésből” csupán a BMW úttorlaszai ébresztettek fel. Bizony felújítják a komplexumot, gyerekkorom kedvenc medencéje körül, szögesdrótok meredeznek. Mintha csak ködbevesző múltamat fonták volna körül a kerítéssel! Pingvin- és bokacsizmák vesszetek, ha abban a pillanatban arra kérdeznek rá, fiú vagyok vagy lány, hirtelenjében még arra sem tudok megválaszolni.


Írta: MZ , Dátum: 2007-11-01






ALMAF