A lovakat lelövik?

Az ominózus divatbemutató előtt még egy fogathajtó versenyt is alkalmam nyílt megcsodálni, Fábry Showder Sándornak drukkoltam


Hát őszintén szólva, remélem, hogy nem. Vagy legalábbis nem a jelenlétemben. Mert az ilyesmire nagyon érzékeny vagyok. Meg egyébként is, szerelemittas, gyerekkori (már megint) kapcsolat fűz a tüzes patásokhoz, a teliménekhez és almásderesekhez.Anno a BKV gyereknapon kerültem kapcsolatba életem második pacijával (első ízben egy unokatestvérek által kierőzakolt kirándulás ültetett nyeregbe, egyedül engem, a többieknek a hús-vér négylábúk láttán inukba is szállt a bátorsága, még egy nyamvadt kockacukrot sem voltak hajlandóak félelemtől párás tenyerükbe szorítani), nemcsak köröket tettem a laza gyeplőn tartott jószággal, de mindjárt hanyat is dőltem Pegazusom hátán. Az oktató az egyensúlyérzékemet vizsgálta, állítólag, aztán indítványozta, hogy foglalkozzam komolyabban a lovaglással, mert, némi tehetséget vél bennem felfedezni. A porszem csak akkor került a gépezetbe, mikor fény derült az oktatások helyszínére. Szüleim kerek perec kijelentették, már pedig ők nem hajlandóak a világ végére furikázni néhány nyiszlett jószág kedvéért.

Később én sem feszegettem az ügyet, feledésbe merült, mint annyi minden más, de a lovak iránt érzett rajongásom azért, ha szelídült is az idők folyamán, valamit csak-csak megőrzött eredeti intenzitásából. Ezért is örültem, értesülvén a hírről, a TrüffELLE! tervezőinek, Kolyvek Antónia és Körtvély Adrienne, jóvoltából, ha csak nézőként is, részt vehetek az OTP Bank Lovas Világkupán.

Már a Körcsarnok előtt ásítozó, díszes bársonyokba öltöztetett jószágok is annyira lenyűgöztek, hogy magabiztos, peckes járással, mit nekem belépő jegy és hasonló nyavaják, keresztülvágtattam az egész előtéren, irány a lelátó, körös-körül a vágtató paripák. Győztem! - gondoltam naivan, pedig elkapkodtam a kijelentést. Hogy Antóniáékkal találkozhassam, kénytelen voltam feladni elsőrangú pozícióm, szégyenszemre kioldalogni újra a fő-fő bejárat elé. Regisztráció, ilyen backstage kártya, amolyan, a szükséges okmányok birtokában is lépten-nyomon megállásra kényszerítettek a VIP folyosón. De, ha nehézségek árán is, végül csak-csak elértem célomat.

Az ominózus divatbemutató előtt még egy fogathajtó versenyt is alkalmam nyílt megcsodálni, Fábry Showder Sándornak drukkoltam, aki fogathajtó múltja dacára, "csak" második helyezést ért el. De nem is ebben volt az igazi pláne, a segédhajtók posztját a legendás Lázár testvérek töltötték be, így, ezért már megérte végigizgulni az eseményeket.

Ami pedig a TrüffELLE! "lovas" kollekcióját illeti, bár a sportkommentátor megjegyzésein lehetett vidulni, nem csalódtam. Ízig-vérig nőies darabok, ízig-vérig nőknek.

Ha rangsorolnom kellene a 2007-es év leg-leg-legjeit, ez a lovasélmény biztos benne lenne a top tízben!


Írta: MZ , Dátum: 2008-01-04


ALMAF