ÁRKÁD VIP Divatshow 2009 az ősz jegyében (október 1.)

Miért érzem mindig úgy, hogy túl korán köszönt be az ősz? Ezt nem csak abból veszem észre, hogy hűvösebbek a nappalok és az éjszakák


Miért érzem mindig úgy, hogy túl korán köszönt be az ősz? Ezt nem csak abból veszem észre, hogy hűvösebbek a nappalok és az éjszakák, de abból is – és ez pozitívum -, hogy a nyári uborkaszezon után megsokasodnak a bemutatók. Most sem történt ez másképp, s mint már jó pár éve, idén ősszel is ellátogattam az ÁRKÁD Örs Vezér Tere Bevásárlóközpontba, hogy megszemléljem, milyen újdonságot hoznak a legfrissebb kollekciók. A Misztikus vonalak elnevezésű showelemekkel tarkított divatbemutató olyan márkákat vonultatott fel a kifutón, mint a C&A, Jeans Club, Mayo Chix, Metropolis, Nikita, T-boy, HUMANIC, Reno, Champion, Promod, Marks&Spencer és még sorolhatnám. Általuk megtudhattuk, mi az, ami igazán trendi 2009/10 Ősz/Telén.



Érkezés

Fejlődjünk két sorba! – sugallták a regisztrációs pultoknál felállított táblák: A-K és L-Zs. Így hát két sorba fejlődött a népes vendéghad, s várta a bebocsátást. A 21.00-ra meghirdetett kezdés – már akkor sejtettük – jócskán csúszott, hiszen kilenc előtt 10 perccel még próbáltak a modellek a kifutón. Sebaj, addig is csevegtünk a többiekkel, s megszemléltük, ahogy elkészültek a welcome drinkek. Magas poharakba türkizkék koktélok, pezsgők és üdítők csobbantak, majd a pogácsák is a helyükre kerültek. A lányok levonultak a távoli pódiumról, s ezután már csak 15 perc választott el minket a bejutástól. Miután sikerült az L-Zs-ig jelzésű pultnál kipipáltatni a nevem helyet is foglaltam a fehér lepellel fedett székek egyikén, a toronymagasra emelt kifutó jobb oldalán, rögtön az első sorban. Elégedett szürcsöltem a koktélomat, nézelődtem s vártam még vagy 40 percet a bemutató kezdéséig.

Mágusok, egyszarvúak, manók, tündérek és vérfarkasok

A misztikus-mítikus estéhez az alaphangulatot Nagy Molnár Dávid illuzionista mutatványai adták, aki fekete, kámzsás köpönyegben és fehér maszkban lépett a kifutóra, hogy elbűvöljön minket. Fehér, trapéz szárú, magasan hasított kezeslábasba öltözött asszisztensét bevarázsolta egy üvegfalú kockába, később pedig megrázó élményként áramot vezetett belé és csontvázzá változtatta. Végül egy kis asztaltáncoltatásban is részünk lehetett, mielőtt elkezdődött a divatbemutató.

Elsőként agancs fejdíszes, lefátyolozott fejű modellek léptek a kifutóra, máris valami túlvilági hangulattal ruházva fel a rendezvényt. Felocsúdván a szürreális kép szemléléséből és realitásomhoz visszatérve megállapíthattam, a modell fehér, térdig érő csipkeszoknyát visel, derékban megkötött, hószín, rövidke gyapjúkabáttal. Míg a lányok kecsesen vonultak a kifutó végéig, megérkeztek a táncosok is, akik az egész est folyamán aktívan részt vettek a show-ban, át- még átszőve dinamikus jeleneteikkel a divatbemutató katonás rendjét. Elsőként egyszarvúakként toppantak a színpadra, s míg ők nagy átéléssel pörögtek, forogtak, ugráltak, addig a lányok kötött téglaszín egybeszabott ruhában, zebracsíkos kabátkában lejtettek el köztük, a fiúk fején pedig megcsodálhattuk a szőrme usánkákat, amelyeket aranyszín szarvak díszítettek, lejjebb pedig a kőmosott farmereket, bőrnadrágokat és testre feszülő hosszú ujjú felsőket.Az egyszarvúakat csinos manólányok követték, vicces, színes, csepp alakú

manósapkákban. A mókás fejfedőkhöz konszolidált, nőies fazonú, elegáns ruhák társultak: rácsmintás szoknyák, ¾-es és 7/8-os nadrágok, kockás blézerek, pelerinek mindezek piros, zöld, szürke színekben. A manók után szépséges angyalok libbentek a kifutóra fekete, áttetsző csipkeruhácskákban, magas szárú csizmákban, hátukon szárnyakkal, fejükön cipőkkel díszített kalapkákkal. A lábbeliket szemlélve megállapíthattuk, hogy idén a rogyasztott szárú térdcsizma az abszolút befutó kissé vastagabb sarkakkal, de a keresztpántokkal, szegecsekkel díszített modelleket is viseljük bátran éksarkakkal vagy teljesen lapos talpú változatban…aki pedig igazán bátor, az húzzon combközépig érő csizmacsodát a lábára egy szűk kis minivel, mert a hatás biztos nem marad el! A mitikus sorból persze a vérfarkasok sem maradhattak ki, s meg is érkeztek a táncosok képében, akik szőrmés lábszárvédőikben, vicsorgó farkasfejeket ábrázoló fejdíszükben vad, ugrálós, dübörgős show-t adtak elő a színpadon. Vonaglottak, ugattak, dobogtak, csúsztak és másztak a Champion sportruháiban: színes melegítőnadrágaikban, kenguruzsebes pulcsiaikban, kapucnis felsőikben, miközben csak úgy hullott a „szőrük”, tán’ a vedlési időszak miatt…

Sálkalapok, fekete özvegy és haláli menyasszonyok

A fenevadak elvonultával bájos, szelíd lánykák léptek ismét a kifutóra a fejükön toronymagas, sálakból tekert, tollakkal díszített kalapokkal-turbánokkal. A cicanadrágos modellek kötött kardigánokban, derékig érő bővebb vagy épp szűkebb pulóverekben lejtettek elénk, főképp a szürke, sötét lila, barna és fekete színvilágot képviselve. A szőrmegalléros és kapucnis mellények alatt azért még fel-feltűnt egy-egy lenge muszlinszoknya is, amely bennem még a nyarat idézte, de a hozzá párosított kötött sál és sapka, valamint a modell lábát melengető vastag, bordás kötésű harisnya már arra figyelmeztetett Nincs mese, ez már az őszi/téli kollekció! Ám, hogy ne veszítsük el a misztikus-mitikus fonalat, a következő blokkban meg is érkezett a Fekete Özvegy, aki pókhálóval beszőtt férfiak gyűrűjében mutatta meg nekünk empire fazonú, hagymaszoknyás, fekete ruháját. Az ő példáját követve a kifutóra szállingózó modellek szintén mind sötét színű toalettben vonultak: miniruhában, bőrnadrágban és -kabátban, lakkos pufimellényben, kígyóbőr hatású leggingben sétáltak fel s alá. A szigorú, mégis szexi fekete tourt egy még szexibb fehérneműs blokk követte, ahol a lányok csodaszép, csipkés melltartókban, apró bugyikban és sokat sejtető francia nadrágokban lejtettek felénk. Kávé alapon türkiz tűpöttyös szett, halvány rózsaszín csipkecsoda, sötétlila kisnadrág. A lányok a falatnyi fehérneműkhöz habos, fodros derékrészen rögzített, onnét aláomló, de a lábakat szemből teljesen láttatni engedő uszályt viseltek, amely királylányos megjelenést kölcsönzött nekik…ám ha tekintetünk nem akadt meg a nyaknál, azt is láthattuk, hogy az arcukat csillámos halálfejmaszkok fedték, melynek köszönhetően kissé diszharmonikus érzetük támadt, s az a benyomásunk, a halál csábos menyasszonyai vonulnak előttünk. S hogy témánál maradjuk, megérkezett a vörös/fekete blokk, amelyben fokhagymából fűzött koszorú ékítette a modellek fejét, tudatalattinkban rámutatva ezzel a vámpírokra. Vérvörös harisnyák, fekete minik, csíkos blúzok jellemezték ezt a tourt, míg a következőben a fiatalos, lakkos leggingek, rogyasztott ülepű nadrágok, denevérujjú felsők, csillogó topok domináltak sok-sok tánccal körítve.

Összefoglalva, táncos, mesés, mitikus és misztikus bemutatóba lehetett részünk, ahol legalább akkora szerepet kapott a show, mint maguk a ruhák.

Fotók:

További cikkek a témában:

ÁRKÁD Őszi Divathetek 2008 - VIP est (szeptember 25.)

ÁRKÁD Tavaszi Divathét 2008 Vip bemutató (április 4.)


Írta: Ekhó , Dátum: 2009-10-02






ALMAF