2011

a Fashion Days számára tervezett kollekciót Abodi Dóra

A Fashion Days online áruház Magyarország és a közép-kelet-európai régió legnagyobb exkluzív divat vásárlói klubja. Naponta frissülő akciókban értékesíti világmárkák divatcikkeit kedvezményes áron. A folyamatos akciókon túl Butterfly márkanév alatt olyan helyi dizájnerek által tervezett kollekciókat is forgalmaz a Fashion Days, amelyek egyediek, mégis megfizethetők.


Utoljára látható...

Utoljára látható...

Értesítünk minden kedves vendégünket, hogy a Manier Haute Couture Szalon augusztus elejétől a Dalszínház utca 10. I. em. 2-ben működik tovább.


Kész a Nagyszínpad

Kész a NagyszínpadÚjabb fellépők mondtak igent a Sziget szervezők felkérésére: a Kaiser Chiefs, az Empire of the Sun, Kate Nash és a Prodigy fellépése vált biztossá az elmúlt napokban. Már csak kb. ötvenet kell aludni és jön kedvenc fesztiválunk.


A MAYBELLINE bemutatja a MOME DIPLOMA Divatshow-t

A MAYBELLINE bemutatja a MOME DIPLOMA Divatshow-tAz idei tanévben 130  éves fennállását ünneplő Moholy-Nagy Művészeti Egyetem diploma divatshow-ján hagyományosan az egyetem végzős textiltervező hallgatók munkáit ismerheti meg a szakma és a nagyközönség.


Orlando Collection esküvő 2011

Orlando Collection esküvő 2011

Itt a május, indul az esküvői szezon!

Nemcsak Menyasszonyoknak!

Tudják már, hogy mit viselnek a nagy napon?


Sztárcsemeték mesés délelőttje a Vidámparkban

Sztárcsemeték mesés délelőttje a Vidámparkban

Sarka Kata kislányával, Noémivel és Tornóczky Anitával; Dopeman barátnőjével és lányával, Fannival; Vágó Piros pici fiával, Zalánnal; a KFT zenekarból Bornai Tibor unokájával; Fésűs Nelly cserfes kislányával, Csengével; a Hooligans dobosa, Endi párjával és Kiarával; valamint VV Anikó együtt ünnepelte a gyermeknapot a Budapesti Vidámparkban. A sztárok és csemetéi a Sugarbird legújabb mesepólójában próbálták ki Dzsungel ország játékait.


Sziget 2011: Utazás a világzene körül

Sziget 2011: Utazás a világzene körülTeljes a Sziget világzenei programja, melyben idén is - a korábbi évekhez hasonlóan - a műfaj legfrissebb sztárjai és legnagyobb előadói kaptak helyet, földrajzi és stiláris határok nélkül, augusztus 10-15 között.


Gaudí Jeans: már nem csak interneten

Gaudi JeansEgy hete megnyitotta első magyarországi üzletét a közkedvelt olasz divatmárka a Gaudí, teljes nevén a Gaudí Jeans & Style üzlet az Arena Plaza emeletén. Megalapítása óta a Gaudí márka neve egyet jelent a minőséggel. A több mint 20 éves múltra visszatekintő márka 140 nm-es budapesti üzletében azok a nők és férfiak találják meg ruháikat, kiegészítőiket, akik merész, egyedi stílusukkal szeretnének kitűnni a tömegből.


LAONI - KAMÉLEON EVERYDAY TÁSKÁK

LAONI KAMÉLEON EVVERYDAY táska A LAONI KAMÉLEON notebook táskák május eleji bemutatása után elkészült a Kaméleon táskarendszer újabb kollekciója, az EVERYDAY, melyet mindennapos használatra szántunk.


panyizsuzsi világa (mozgó)képekben

Ismeri Panyi Zsuzsit és az általa készített üvegékszereket?

Az építészből lett üveg-designer iparművész különleges életének kulisszái mögé egy remek fényképész-operatőr, Vetési Dánielnek köszönhetően most komolyabb bepillantást nyerhet: elkészült az első panyizsuzsi videó!

Ismerje meg a Szín-tiszta-üveg szenthármasságának alapgondolatait és kövesse végig egy ékszer születésének pillanatait a kezdetektől a "nagy utazásig"!


Provokál-e még a művészet?

2011. május 26-án csütörtökön 18 órától összművészeti nyílt nap keretében mutatkozik be a Werk Film, Stílus és Kommunikációs Akadémia (www.werkakademia.hu). Ennek fő témája a művészet 21. századi kulcskérdése, hogy provokálja-e még a közönségét vagy elvesztette már ezt a célját, esetleg új értékekkel kell magára felhívnia a figyelmet. Az este programjai között lesz beszélgetés, divatbemutató, Horváth Judit festőművész kiállításának finisszázsa.


Navona by pastellstudio 2011-es tavaszi bemutató

NavonaA Navona by pastellstudio 2011-es tavaszi kollekcióját egy, a mai nő életérzését bemutató program záró rendezvényeként mutatta be, '"cherchez la femme" mottóval.


Az angol Királyi Esküvő sok kreatív elmét megihletett - a PUMA-t is!

PUMA Royal WeddingLONDON (2011. ÁPRILIS 28.) - A Royal Wedding a század legemlékezetesebb eseménye, minden szem Anglia leendő királyára és királynőjére szegeződik az esküvő alkalmából. Csak egyedi PUMA sneaker cipők és művészek egy csoportja ragadta meg az alkalmat, hogy azon az úton bukkanjon fel a PUMA Suede Mid cipőkkel, amelyen a királyi pár is vonulni fog.


divatbemutató 2011. május 8

A "Gombold újra" háromfordulós pályázat lezárásaként 34 egyéb pályaművel együtt NATI 100% PURE IDEA ( Gyulai Natália tervező) bemutatja a "Cifraszőr" című kollekcióját.

Az eseményre 2011. május 8-án 18 órakor a Szépművészeti Múzeumban, az Európa Nap programsorozat keretében megrendezendő nagyszabású divatbemutatón kerül sor, amikor a díjak kiosztására is sor kerül.
A divatbemutatóra szeretettel várjuk az érdeklődőket!


Párizsba csábította a sztárokat az F&F

F&F bemutatóElegancia, letisztultság, klasszikus vonalvezetés, stílusos, jól variálható darabok – ez jellemzi az F&F 2011/ Őszi-Téli kollekcióját, amit egy nagyszabású, látványos divat show keretében tekinthetett meg a magyar közönség 2011. május 5-én este a VAM Design Centerben. Az F&F designerei és stylist csapata ezúttal az elegancia, a fények és a csillogás fővárosába, Párizsba repítette a résztvevőket. A város hangulatát egyedülálló látványtechnika és hatalmas kivetítők varázsolták a színpadra, és a párizsi stílust tükrözték a kollekció egyes darabjai is.


a Triumph Inspiration Awardon újra arattak a Kreások

Triumph Inspiration AwardonA Triumph Inspiration Awardon újra arattak a Kreások; a nemzetközi fehérnemű tervező verseny legfelső dobogójára Bódis Boglárka divattervező szakos hallgató állhatott, Kerényi Virág divatstylist szakos hallgató a II. helyen végzett.


KREA iskola tájékoztató előadások

2011. május 11-én és június 1-én délután 2 órától a KREA Kortárs Művészeti Iskola tájékoztató előadást tart, ahol a meglévő szakok mellett az újonnan induló mesterkurzusokról is bővebb információt kaphatnak az érdeklődők.


Fashion Deluxe Hungary 2011

Fashion Deluxe Hungary

Fashion Deluxe Hungary meghívó 2011

2011. május 25. szerda 18.30 óra Boscolo New York Palace Vii. ker. Erzsébet krt. 9-11. (kapunyitás: 18.00)


Párizsi hangulat Budapesten

F&FIdén is hatalmas várakozás övezi az F&F divatbemutatóját, melyet immáron harmadik éve rendez meg hazánkban az angol divatház. Az F&F designerei és stylist csapata ezúttal az elegancia, a fények és a csillogás fővárosába, Párizsba repíti a közönséget. Mindez nemcsak a ruhák stílusos vonalvezetésében, hanem a különleges díszletekben és a bemutató teljes hangulatvilágában tükröződik majd.


Joya - A világ legpuhább talpú cipője, új kollekcióval jelentkezik

Joya - A világ legpuhább talpú cipőjeA Joyát, a világ legpuhább cipőjét a legújabb biomechanikai tapasztalatok alapján fejlesztették ki. Központi gondolata a lendület és könnyedség megőrzése egész nap, melyet a rendkívül puha és instabil talpszerkezet biztosít. A Joya szárnyakat adó mozgása erősíti az izmokat, aktiválja a zsírégető folyamatokat és – ami a legfontosabb tapasztalat – mindemellett óriási örömforrás is.

A svájci Karl Müller által kifejlesztett Joya cipőmárka speciális talpfelépítése lehetővé teszi a helyes terhelést, elősegíti a megfelelő izommozgást, valamint lehetővé teszi, hogy hétköznapi ügyek intézése közben még az alakját is formálja.


új notebook márka születik: Laoni Kaméleon

Laoni KaméleonEz utóbbit Ön választotta az öltözékéhez, az előbbit a notebookja. Ennek vetett véget a LAONI design, mert a legújabb KAMÉLEON – NOTEBOOK táskái közül Ön választhatja ki azt, amelyik jó a gépének és összhangban van a saját stílusával.


Swatch Zebra Day

Swatch Zebra DayTegnap óriási gerilla flash mob megmozdulás volt Budapest belvárosában, mely a teljes Nagykörúton végigvonult, érintve a Moszkva tér, Széna tér, Oktogon, Liszt Ferenc tér, Blaha Lujza tér útvonalat és kicsit tanyáztak az Aréna Plázában is.


Sztárrá vált a Kockásfülű Nyúl

ÜnneplésIgazi sztárparádéval és egy különös mesevilágot idéző bemutatóval indult útjára a Covergirls, azaz Bódi Sylvi, Debreczeni Zita, Dukai Regina, Horváth Éva és Zimány Linda tavaszi-nyári kollekciója. A minden eddiginél dögösebb kreációkban olyan hírességek léptek kifutóra, mint Détár Enikő, Ladinek Judit, Fésűs Nelly, Shodeinde Dorka, a Nyári lányok és Tóth Gabi. Az est végén lelepleződött az új mesekollekció is, amelynek főszereplője a bájos gyermekkori kedvenc: a Kockásfülű nyúl.


a KREA Kortárs Művészeti Iskola bemutatja: Minta-menü a Szimplában

Todorovits MartiA KREA iskola lakberendező, enteriőrtervező szakos hallgatóinak hagyományos minta-tervezési munkái mellé ezúttal a leendő tervezőgrafikusok is csatlakoztak. A féléves iskolai feladatok eredményéből a Portfolio Points keretében megrendezett kiállítás 2011. április 21-én nyílik a Szimpla Kert emeleti szintjén.


Léber Barbara Couture AQVA 2011

A média és a szépség iránt fogékony közönség hatalmas érdeklődése mellett mutatta be hazánk vezető divattervezője, Léber Barbara tavasz/nyári kollekcióját a Gellért Fürdő előcsarnokában, március 22-én. A víz világnapján debütált kreációkat a földi élet alapját jelentő természeti elem inspirálta.


Tükörország

Manier 20112011 tavasz/nyár szabadtéri divat-performance a Hajós utcában az Opera szomszédságában, ahol minden az önmagaddal való megismerkedést segíti, Tükörországba lépve kitárulnak az öltözködés perspektívái, kommunikációs lehetőséggé válnak választásaid kényszerei és kimeríthetetlenül kreatív örömforrássá önmagad stílusának megtalálása, rég elfeledett vágyaid transzformálása mostani életed terébe.


Juhos Janka ékszertervező legújabb kollekciójából nyílik kiállítá

Juhos Janka ékszerkiállításAz ékszerek légies szerkezete könnyű, mint egy fuvallat. A levegő legkisebb rezzenésére felelnek. Ez a finom kapcsolat a környezettel, szolid eleganciával, és kiegyensúlyozott formákkal párosul. Az egy gócban kifeszülő a szálak, hajszálvékony huzalból épülnek fel, majd az anyagváltásnál lazán elernyednek. Végül, a záródásnál, rendeződik minden.
Allegória az élettel.


Ha egy fecske nem is, a Sugarbird 2011-ben is garantáltan tavaszt csinál!

Bódy SylviDukai Regina, Bódi Sylvi, Horváth Éva, Zimány Linda, és végül, de nem utolsó sorban Debreczeni Zita legmerészebb elképzeléseit is egyedi, limitált példányszámú Sugarbird kollekcióba oltani.


Újabb érvek a Sziget mellett

A napokban több előadó jelezte, hogy elfogadja a Sziget szervezőinek meghívását kedvenc fesztiválunkra, amit a Festival Awards, és a The Independent után most a brit Songlines magazin is a világ legjobb fesztiváljai közé választott.


Design Hét Budapest 2011

Design Hét 2011Közös erőfeszítéseinknek köszönhetően 2010-ben egy minden eddiginél sikeresebb és nagyobb szabású fesztivált valósítottunk meg.

A Magyar Szabadalmi Hivatal támogatásával és a Magyar Formatervezési Tanács védnökségével a Design Terminál hetedik alkalommal rendezte meg a Design Hét Budapest című eseménysorozatot.


A KREA Kortárs Művészeti Iskola bemutatja: Féléves vizsgamunkák 2011

KREA vizsgamunkák 2011Április első péntekén a Kreás hallgatók az első féléves vizsgamunkáikat állítják ki az iskola folyosóján és a tantermekben; ruha-objekteket, anyagterveket, grafikákat, fotókat.


Gombold újra! Divat a magyar

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, mint az országmárka alakításáért felelős tárca, a Design Terminál és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem 2011. február 18-án hirdette meg „Gombold újra! Divat a magyar” című, rendhagyó öltözéktervezési pályázatát. A március 17-i határidőig összesen 208 db érvényes pályázati anyag érkezett be, köztük számos határon túli magyar tervező munkája is.


GOMBOLD ÚJRA! DIVAT A MAGYAR ÖLTÖZTETŐ BABA PÁLYÁZAT 2011

A Design Terminál Nonprofit Kft. az országmárka alakításáért felelős Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium felkérésére a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem szakmai támogatásával februárban hidette meg Gombold újra! - Divat a magyar elnevezésű öltözéktervezési pályázatát, amelyhez kapcsolódóan most újabb tendert ír ki a középiskolás korosztály számára.

A kiegészítő pályázat célja, hogy lehetőséget adjon a magas szintű szakmai képzettséggel nem rendelkező, de tehetséges és kreatív fiataloknak arra, hogy megosszák a nyilvánossággal a magyar öltözködési és divat-tradíció újraértelmezésével kapcsolatos ötleteiket, elképzeléseiket.


Egyedi Herczeg Zoli PUMA cipő

Herczeg Zoli PUMA cipőjeHerczeg Zoli a PUMA Creative Factory és Fogt Linda stylist közreműködésével egy tűzpiros cipőt tervezett, amely egy korábbi, saját tervezésű csizmájának a reprodukciója. Igazi piros mániás divattervezőről van szó, aki ebben a színben a tüzet, a lendületet és az életenergiát látja. Saját bevallása szerint oroszlán az aszcendense, ami tűzjegy, innen eredhet a piros szín imádata.


Lilu és Tóth Gabi a legjobbak között

Lilu és Tóth Gabi a legjobbak közöttPink szőnyegen vonult végig a hazai sztárvilág színe-java, hogy egy igazán glamúros bulin ünnepelje meg az év legtehetségesebb nőit a Glamour Women of the Year díjátadó gáláján. A magazin a legjobb nők elismeréseként idén harmadik alkalommal hirdetett győztest 6+1 kategóriában egy igazán csillogó, exkluzív partin. Lilu, Gryllus Dorka, Tóth Gabi, Palvin Barbara, Mojzes Dóra és Janicsák Veca örülhetett a Glamour díjának, amelyet több, mint huszonháromezer olvasó szavazott meg. Idén először pedig az év hősnői, a Multikultúra egyesület tagjai is elismerést kaptak.


Lilu és Tóth Gabi a legjobbak között

Glamour Women of the Year 2011 GyőztesekPink szőnyegen vonult végig a hazai sztárvilág színe-java, hogy egy igazán glamúros bulin ünnepelje meg az év legtehetségesebb nőit a Glamour Women of the Year díjátadó gáláján. A magazin a legjobb nők elismeréseként idén harmadik alkalommal hirdetett győztest 6+1 kategóriában egy igazán csillogó, exkluzív partin. Lilu, Gryllus Dorka, Tóth Gabi, Palvin Barbara, Mojzes Dóra és Janicsák Veca örülhetett a Glamour díjának, amelyet több, mint huszonháromezer olvasó szavazott meg. Idén először pedig az év hősnői, a Multikultúra egyesület tagjai is elismerést kaptak.


a tavaszi-nyári Szidonia Szep kollekció

Spring Summer 2011 Szidonia SzepA tavaszi-nyári Szidonia Szep kollekció kampánya önálló művészeti fotóprojektként mutatkozik be.


holnap díjazzák az év nőit

LiluPink szőnyeg, világhírű topmodellek, elegáns ruhakölteményekbe bújt sztárok, glamouros divattervezők és hét kategória, amelyben holnap este győztest hirdetnek az idei GLAMOUR Women of the Year díjátadón. Több, mint húszezer szavazat alapján adják át március 17-én a legjobb modellnek, divattervezőnek, színésznőnek, énekesnőnek, műsorvezetőnek, a legszebb hajú sztárnak és a legsármosabb férfinak járó elismerést.


Design Route Szentendre

Design Route SzentendreSzentendre izgalmas úticél a klasszikus kultúrális értékek szerelmeseinek és pár galéria jóvoltából ma már a kortárs design rajongóinak is.

A romantikus macskakövek elvezetnek egy csöppnyi térre a Péter-Pál templom árnyékában. Itt egymás mellett két design-bolt is olyan kincseket rejteget, melyeket fiatal magyar kezek alkottak. A Péter Pál Galéria a hagyományteremtő iparművész generáció munkái mellett nagy hangsúlyt fektet az Iparművészeti Egyetem diákjainak bemutatkozási lehetőséget biztosítani.


Szombati Fény Parti a Werkben!

Ezúttal nem werkes filmbemutatóra, kiállításra, zártkörű bulira, hanem egy újfajta partiba invitálunk. Reményeink szerint ezzel a werkeseknek rendezvényszervezési gyakorlatot, vendégeinknek pedig egy emlékezetes estét szerzünk. Szombaton (március 26-án) 20 órától a WERK-ben (Arany János u. 10. 4. emelet) a habostorta.hu-val közösen szervezzük meg az első LIGHT PARTY-t.

Biztosan hallottál a legendás Fény koktélról, ennek az italnak, valódi ismerkedésre alkalmas játékoknak, jó zenéknek és az önfeledt szórakozásnak szeretnénk szentelni ezt az estét. Aki nem potenciális társával, hanem a sorsával kíván ismerkedni, annak jósnő áll a rendelkezésére.

Az italokat Budapest legtrendibb bárja, a Boutique Bár mixeli.

Tekintettel arra, hogy csak korlátozott számban fogunk vendégeket fogadni, kérünk, regisztrálj itt:
www.werkakademia.hu/esemenyeink/light-party-a-werkben


A 15 éves KREA bemutatja: Születésnapi mulatság

A 15 éves KREA bemutatja: Születésnapi mulatság

2011. február 18-án könnyed hangulatú születésnapi partival ünnepli a KREA Kortárs Művészeti Iskola fennállásának 15-dik évfordulóját. Egy estére eltűnik a letisztult design, kikerülnek az iskolapadok és székek, helyüket süppedős kanapék, kényelmes fotelek veszik át, a tudás helyett pedig finom ételek és italok illatát szívhatják magunkba a vendégek.


VOLT Fesztivál: aktuális világsztárok és klasszikusok Sopronban!

Programstruktúrájában és felépítésében is jelentősen megújul az idén immár “nagykorú”, 19. VOLT Fesztivál. Az első hírek szerint már most több világsztár elfogadta a szervezők felkérését: mások mellett a Thirty Seconds to Mars, Moby, a Pendulum, Paul Kalkbrenner és a hosszú évek után újra koncertező House of Pain is fellép június 29–július 2. között Sopronban.


Magyarországon válogatnak a nemzetközi divatélet nagyágyúi

Görög Zita„A magyar lányok a legszebbek” – hangzik a már-már elcsépelt közhely, amelyben bizonyára lehet valami. Nem véletlen járnak a világ hat divatfővárosának (Párizs-New York-London-Milánó-Tokyo-Hamburg) szakemberei ide válogatni, s bizonyára nem véletlenül szerepel oly sok fiatal magyar tehetség a nemzetközi címlapokon, bemutatókon.


3. Fürdők Éjszakája a fővárosban

Az Est Media Group Kft. (EMG) és a Budapest Gyógyfürdői Zrt. közös szervezésében idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Fürdők éjszakája 2011. február 18-án.


divat a kerekded forma

Demmer ErikaCsont-sovány modellek százai köszönnek vissza ránk naponta a magazinok oldalairól, így néha nem csoda, hogy azt érezzük, 36-os méret fölött már nem élet az élet. Van azonban ellenpélda: Demmer Erika, aki 42-es méretet hord, és hihetetlen sikereket tudhat a magáénak a nemzetközi modellszakmában. Ellentétben a címlapról mosolygó modellekkel Erikának arra kell figyelnie, hogy ne fogyjon, így boldogan hamburgerezik és sosem éhes.


Zimány Linda új kollekcióját szerelme és a foci ihlette

Sugarbird divatfotózás 2011Az új tavaszi-nyári kollekció divatfotózására ismét összeállt a Covergirls népszerű ötösfogata: Zimány Linda, Bódi Sylvi, Dukai Regina, Horváth Éva és Debreczeni Zita minden eddiginél dögösebb és színesebb ruhákban pózolt


a csipkék királynője, a királynők csipkéje

Halasi CsipkeDacolva az idővel, egyre fiatalabb, modernebb és főképp a mai korhoz illő!
Már 109 éve bűvöl el titokzatos szépségével,
fenséges eleganciájával.
Értéke az aranyéval vetekszik.
Világ és nemzetközi kiállítások nagydíjait nyerte el!
Koronás fők kapták ajándékba!
A csodás csipke, a csipkecsoda: a világ egyetlen kézzel varrott csipkéje!
A HALASI CSIPKE!


Az első nagy áttörést az 1996-os év hozta Gyulai Natália tervezőnek

NATI 100% PURE IDEA

Az első nagy áttörést az 1996-os év hozta Gyulai Natália tervezőnek, mikor tizenötezer tervező közül megnyerte a 4th International World Fashion Contest fődíját Japánban, amit a Nina Ricci Divatház vezető tervezője adott át. Ezt követően külföldön és itthon számos designer-díjat nyert, valamint kiállítások és divatbemutatók állandó meghívottjaként képviseli a magyar design-t. Meghívottként Olaszország, Spanyolország, Belgium,Svájc, Franciaország, Finnország, Németország, Ausztria, Japán és Kína kifutóin vonultak föl modelljei és kerültek kiállításra alkotásai.


TOTHBORI 2011 Nőnap ajándékok

Kedves Vásárlónk!

Tekintve, hogy mindjárt itt a Nőnap, engedje meg, hogy egy pár szót szóljunk különleges nőnapi akciónkról.

Március 8-án, a szalonunkban vásárlók között három TOTHBORI retikült sorsolunk ki. Tekintse meg testközelből is új tavasz-nyári kollekciónkat, amelyet a szecesszió inspirált, illetve új fiatalos vonalunk, a TOTHBORI CHIC darabjai is elérhetők már üzletünkben.

Ajándékozza meg magát vagy szeretteit TOTHBORI-val, és talán Ön lesz a szerencsés, aki egy retiküllel is gazdagabb lesz!


különleges lakáskiegészítőkre esküsznek a sztárok

Dombóvári Vanda kanapénKülönleges asztalkák, balinéz faragványok, cilinder és lemezek a falon valamint afrikai faliképek. Nem mindennapi tárgyakkal és anyagokkal veszik körbe magukat a hazai sztárok, hogy otthonosabbá és inspirálóbbá varázsolják lakásukat. Dombovári Vandánál a pihentető zöld szín, Varga Viktornál a zeni kiegészítők, míg Fábián Anitánál az egzotikum uralkodik.





ALMAF