Fashion Awards Hungary 2009 (május 27.)

A 2009 TavaszNyári trend már a hazai divattervezők kifutóin is végigsétált, sőt, a magyar trendkövetők már utcára is vitték


Dalaarna 2009A 2009 Tavasz/Nyri trend mr a hazai divattervezők kifutin is vgigstlt, sőt, a magyar trendkvetők mr utcra is vittk, de azrt nem rt sszegezni, mit ajnlanak Chanel-k, Dolce & Gabbana-k, Mark Jacobs-k, Calvin Klein-k az aktulis szezonra. Elljrban annyit, hogy az idei melegidő-szezon abszolt trendszne a narancssrga, annak is a hideg rnyalata, nevezzk mandarinnak, a natr szn pedig ismt a bzs, mely megint helyet kvetelt magnak az első sorban, fősznknt is. Visszatrt a divatpalettra az anork vagy ha gy tetszik, kezeslbas, s felkerlt a mainstreambe az ejtett lepű naci is. A vll - akrcsak a '80-as vekben - ismt hangslyos, s ugyaneből a korszakbl jtt vissza a szakadt farmer is. Mintban a sok s az egyszerre sokfle a nyerő: virgos, pttys, llatmints s Op-Art - mersz eklektikban viselve.



2009 Tavasz/Nyr trendsznek, -mintk

Dalaarna 2009Narancssrga

A szezon abszolt trendszne a naranacssrga, annak is a hideg, manadarnszn rnyalata. Ez a szn most uralhatja a teljes ltzetedet, de megtrheted drappal vagy feketvel, esetleg a narancsszn klnbzői rnyalatait viselve.

Metl

Ami csillog, ami fmes (s persze fnyes) az 2009 nyarn rendben van. s ha mr csillan, ne fukarkodj a sznnel sem: a kalsszikusan fmes arany s ezst mellett pompzz btran pspklilban vagy szentjnosbogr zldben, akr egy korrektebb karcsonyfadsz.

Testszn

Volt mr iylen, s most visszatrt: a homok, a drapp, a trtfehr s minden ami bőrszn, az most korltlan mrtkben viselhető. Na akard feldobni testszn ltzetedet valami sznessel,viselsekor hanslyozd inkbb e stlus spadt elegancijt.

Mintk tobzdsa

Ez nem egy visszafogott szezon: mintban jhet, ami a csvn kifr, radsul minl eklektikusabban,, annl jobb. A virgminta idn tavasz-nyrra is maradt, de most cskossal s/vagy pttyssel kombinlva. Az etno-minta s az Op-Art is helyet kapott a palettn, de szigoran egyszerre viselve. s mindez mekkora mzli: az elmlt 3-4 v darabjait most egymssal keverve viselheted...

llatminta

Tigriscsk, prducptty, kgybőr - minden jget, ami llati.

2009 Tavasz/Nyr trendfazonok

Nray Tams 2009Flvll s feltűnő vll

Tartja magt a felems vll - idn is divatos vag, ha egyik vlladat rejted, a msikat mutatod. De akkor is j tn haladsz, ha ruhdon a vlla a legfeltűnőbb. Ha mr ltl, akkor emlkszel, ha mg csak gondolat voltl, akkor majd Anyu elmesli: a '80-as vek fggetlen nő-imidzs divatja a minl durvbb mretű vlltms volt. Ht ennek egy izgalmasabb formjt hoztk vissza a nemzetkzi divatdikttorok azzal, hogy sima tms helyett geometrikus formkat erőstenek a ruhk vllrszre, gy keltve szuper(erős)nő hatst.

Rojtok

, azok a csods, gazdasgi vilgvlsgos '30-as vek! Itt vannak jra, s nem csak az amcsi bankok miatt. Merthogy a ruhkon megjelentek ezen kor sejtelmes, nőies, abszolz szexis rojtjai. Főleg szoknyna, de akr blzon, vagy a ruha oldalaknt - ki mennyit visel...

Kezeslbas

Kszlhet finom anyagbl vagy sportos hatsbl, a lnyeg, hogy a derkrszen sszeforrjon a felsőd az alsddal. Fazontl, textiltől fggően nem csak kertsshoz, de partyruhaknt is arathat.

Ejtett lepű nadrg

Betrt, itt van, taln mert kikvetelte az utca. Htrnya, hogy slyosan lbkurtt s fenknvelő, persze csak optikalilag, de aki pp e kt htrnyos rklt tulajdonsgnak egyikt kvnja leplezni vele, az fordtva sl el.

Nray Tams 2009Rzsk

Aki gy rzi, intellektusa 1000 tllrzsn is tt, az most trendtudattal viselheti a termszet ezen illatos adomnynak textil-adaptciit. Viszont ha mr, akkor nagyon, mintha egy rzsagyban hempergődztt volna meg utcra lps előtt.

Szakadt farmer

Ez is '80-as vek vge - hiba, hsz v a divat rotcis ideje. Szoknya, sort vagy naci, ha farmer, akkor legyen agyonmosott. ronggy koptatott, egrrgta. Persze a puszttsban rződjk a tudatossg, klnben nem trendi, csupn ignyletelen lesz az sszhats.

Gtikus

Ha gtikus, akkor persze fekete, de az nmagban mg kevs. Legyen dekadens s elegns s bizarr is egyszerre az egyknt csont nlkl fekete ltzeted. Br lehet, hogy a 30-fok melegben viselt szn mr nmagban is elg ellentmonds a fenti jelzőkhz...

Ha frdőruha, akkor egyrszes, ktrszes fazonra nyrblva

A nyri ruhatr nlklzhetelten trendkellke az a frdőruha, mely gy tesz, mintha nem bikini volna, hsiezn alsja-felsője egy ruhadarabot kpez, de valjban mgiscsak bikini, mert az sszektő derkrsz csupn nhny pntbl ll, melyek azonban izgalmasan szelik keresztbe kasul azt a testrszt, mely ezltal a legfeltűnőbb vlik.

MadonnaMelltart hats felsőrsz

Via, Madonna! Aki mg emlkszik a The Blon Ambition Tour-ra, annak nyert gye van, akinek ez elkpzelhetetlen okokbl s megbocsthatatlan mdon kimaradt, annak kis segtsg: vgy egy melltart formra szabott, de vletlenl sem melltart anyagbl ksztet ruhadarabot, lts magadra egyb textilekkel, gyis mint szoknya/nadrg, blzer, aztn tedd magad kzszemlre, s tgy gy, mintha nem rtend, min csodlkoznak az emberek. Hősgben az egyetlen sszerű viselet, de csinos has s hjtalan derk nlkl meg ne prbld!

Tovbbi cikkek a tmban

Szabados Irne 2009 Tavaszi hajkollekci

Sznpomps szemek - Trendi smink 2009 Tavasz/Nyr

A 2007/08 ősz/tli ruha-, kiegsztő-, smink- s frizuratrendek

Miuccia Prada, divattervező portrja

A Gucci divathz trtnete

Coco Chanel, divattervező portrja

Roberto Cavalli, divattervező, cipő- s tskatervező portrja

Bajczr vval, az Intercolor magyar delegltjval s Rose Gbornval, a Budapesti Divatiskola igazgatjval beszlgettnk


Írta: Darnyik Szilvia , Dátum: 2009-06-01






ALMAF