10 nap múlva lejár a Fashion World Offline pályázatok leadási határideje

Ha elmúltál 18, és mindened a divattervezés, akkor nincs okod tétovázni, hisz a Fashion World Offline nemzetközi divattervezőversenyt épp Neked találták ki.


Fashion World OfflineÁprilis 20. éjfélig még Te is beadhatod!

Ha elmúltál 18, és mindened a divattervezés, akkor nincs okod tétovázni, hisz a Fashion World Offline nemzetközi divattervezőversenyt épp Neked találták ki. Teendőd mindössze annyi, hogy készítesz néhány igényes skiccet, melyet 2007. április 20-ig eljuttatsz a magyarországi döntő szervezőihez. Május elején a Pálffy Szilvia, divattervező (BLUE Paprika) és tanár (Budapesti Divatiskola) vezette zsűri eldönti, döntős vagy-e, és ha igen, akkor a két dimenzióból három lesz, Belőled pedig ünnepelt divattervező. Ugye milyen egyszerű?



A Fashion World Offline divattervezőverseny célja, hogy lehetőséget adjon a kezdő divattervező tehetségeknek zsenijük bemutatására. A 2007-es döntőt a szervezők ezév novemberére, a Budapest Sportarénába hirdetik. A fantáziádat szükségtelen visszafognod, ugyanis pályázni női, férfi és vegyes kollekcióval is lehet a következő témakörökben: Divat és építészet; Emberi tulajdnoságok; Az évszakok változásai. A lényeg, hogy a pályázatod (10-12 db színes, A/4-es tervrajz; a kollekció címe és kategóriája - haute couture, pret-a-porter vagy avantgard -; a kollekció technikai leírása; kitöltött jelentkezési lap; esetleg 2-3 fotó korábbi munkáidról) 2007. április 20. éjfélig érkezzenek be a Fashion World Offline szervezőihez, azaz ide:

NTW World Entertainment Kft.
1535 Budapest
Pf. 702

A jelenetkezés alsó korhatára a betöltött 18. életév, felső korhatár nincs. Ha bátortalan vagy, fűzd meg két barátodat, hogy jelentkezzetek együtt, merthogy a szervezők divattervező csoportokat is szívesen látnak. A nevezési díj egyéni nevezés esetén 15 000 Ft, tervezői csoportok (3 fő) valamint iskolák számára pedig 10 000 Ft/fő.

A 16 döntőbe jutott tervező elkészíti kollekcióját (10-12 öltözetet), melyhez a rendező biztosítja a szakmai konzultációt, a szabászt, valamint az alapanyagot. Az elkészült kollekciókat a döntő előtt 30 nappal a pályázók bemutatják a szakmai zsűrinek.

A Fashion World Offline 2007 tervezett menetrendje:

2007. április 20-ig beérkezik az összes pályázati anyag.
2007. május 2-ig a zsűri kihirdeti a döntőbe jutottak nevét a verseny honlapján.
2007. október 20-ig legyártásra kerülnek a kollekciók.
2007. október 25-én a versenyzők bemutatják az elkészült kollekciókat a zsűrinek.
2007. novemberében (a pontos dátum még szervezés alatt) lezajlik a Magyarországi döntő a Budapest Sportarénában.
A kiosztásra kerülő díjak

  I. díj:  2 millió Ft, valamint a nemzetközi döntőn való részvétel lehetősége
 II. díj:  1 millió Ft
III. díj:  500 000 Ft

A döntőbe jutott versenyzők közül a HazaiDivat.hu olvasói kiválaszthatják kedvencüket, aki az I. helyezettel együtt különdíjban részesül.

A 2007. novemberi döntő után a versenyzők kollekcióit bemutató kiállításnak a budapesti Petőfi Csarnok ad otthont.

Itt letöltheted a Fashion World Offline 2007 divattervezőverseny teljes pályázati kiírását.

További infók: worldoffline.hu
Forrás: Fashion World Offline


Írta: Darnyik Szilvia , Dátum: 2007-04-11






ALMAF